Novi skandal u srpskom zdravstvu: Ilinu (31) pogrešno lečili od astme, 6 dana kasnije umrla?! (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

ugašen još jedan život

Novi skandal u srpskom zdravstvu: Ilinu (31) pogrešno lečili od astme, 6 dana kasnije umrla?! (FOTO)

Prašina koja je podignuta nakon smrti osmogodišnjeg dečaka iz Loznice još se nije slegla, a već se sumnja da je nova smrtna greška odnela još jedan život
Objavljeno: 17:15h

Ilina Tomić (31) iz Beograda preminula je 27. avgusta ove godine. Bila je supruga, majka, mlada devojka čiji je jedini zdravstveni problem bio astma, s kojom je godinama živela.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Radila je normalno, šetala sa detetom, živela normalnim životom, sve do 21. avgusta kad je usledio jedan napad, koji je njen život ugasio.

Nakon celog dana na poslu, dobila je napad. Kako joj to nije bio prvi put da joj je pozlilo, suprug je odveo u Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć u ulici Franšea d'eperea. U Hitnu službu ušla je samostalno hodajući, da bi se potom onesvestila. Njenog supruga su, kako on kaže za Espreso, izbacili i ostavili da čeka. Ilinu su intubirali, a njeno stanje se iz minuta u minut pogoršavalo. Kasnije mu je saopšteno da je ona u izuzetno lošem stanju i da moraju da je prebace u Urgentni centar.

Ortoped koga roditelji optužuju za smrt malog Radenka saslušan u policiji!

Ilina je u Urgentnom centru, nekoliko dana nakon tog napada, tačnije 27. avgusta preminula. Tek nakon što je porodica Tomić počela da kuca na vrata lekara i traži objašnjenje za njenu smrt, posumnjali su da je posredi lekarska greška!

foto: Espreso

- Moja Ilina je u teškom stanju prebačena u Urgentni centar. Prema njihovoj otpusnoj listi koju smo dobili kad je preminula, ona je u Urgentni centar iz Hitne službe prebačena bez pulsa, a pozicija tubusa "bila je nekorektna". Kad sam kasnije pričao sa lekarima rekli su da su joj tubus umesto u dušnik stavili u ždrelo! - priča za Espreso Vladimir Tomić, suprug preminule Iline.

NE MOŽEMO DA ZABORAVIMO! Bilbord posvećen preminulom dečaku je rasplakao Loznicu, i celu Srbiju!

foto: Espreso.co.rs

- Kad je prebačena u Urgentni centar tamo mi je saopšteno da je njeno srce stalo, a da je njen mozak dugo bio bez kiseonika. Tako je upala u komu, u kojoj je bila narednih dana, sve do 27. avgusta kad je preminula usled moždane smrti.

Porodica Tomić u tom trenutku, kako kažu, nije bila svesna šta se dešava. Mlad život majke, žene, ćerke i snaje naprasno je ugašen. Tada su počeli da kucaju na jedna, druga, treća vrata.

Samo da - saznaju istinu.

Lončar: Zbog smrti dečaka smenjeni direktorka bolnice u Loznici i načelnik hirurgije!

Kad su zakucali na vrata načelnika Urgentnog centra, prema rečima našeg sagovornika, shvatili su šta je posredi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.