Vidi ovu brateee, šta misliš kakva je ispod? Nosila sam burku u centru BG, a onda su krenule brutalne uvrede i pretnje! (VIDEO)
Foto: Nebojša Mandić

širom zatvorenih očiju

Vidi ovu brateee, šta misliš kakva je ispod? Nosila sam burku u centru BG, a onda su krenule brutalne uvrede i pretnje! (VIDEO)

Izašla sam u centar prestonice u burki. Šta je usledilo? Poniženje, sram i pre svega – STRAH
Objavljeno: 13:20h

- Evo ga, ovaj me mrzi. Prvi. Zašto, jebote? Šta sam ti, bre, uradila čoveče? Jesi se istripovao da sam terorista ili me mrziš samo zato što sam (kao) muslimanka?

Iz očiju mu seva mržnja. Vidi se. Koraci nikad duži. Pokušavam da ostanem podignute glave i da idem napred. Da ne primećujem da svi jebeno bulje u mene.

Stežem kolegu Kostića za ruku, u trenutku kad pored nas prolaze četiri frajera i komentarišu kako ću baciti bombu.

foto: Nebojša Mandić

Strah. Poniženje. Ljudi na klupi ostaju bukvalno širom otvorenih usta, dok koračam pored njih. Kao prokleta utvara.

Na sve to, napolju je 30 stepeni i kuvam se. Mada, to je od svega najmanji problem.

- Vidi ovu, eeeee, brate! Izvali je.Šta misliš, kakva je ispod?

Fuj!

Od Trga Nikole Pašića krenuli smo ka Knezu, gde je atmosfera postala bolja. Kole je govorio kako ne zna kome je gore. Njemu što se pravi da mi je muž ili meni u toj burki.

foto: Nebojša Mandić

Ta bolja atmosfera trajala je nekoliko minuta i to, izgleda, samo u mojoj glavi. Devojka me je izrešetala pogledom, a onda se uhvatila za srce. Bukvalno.

Pa, čekaj, kome je ovde gore? Tebi, što si videla muslimanku ili meni što me ceo Beograd gleda? Potresla si se? Da te vidim u ovoj situaciji, verovatno bi umrla.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.