Vidi ovu brateee, šta misliš kakva je ispod? Nosila sam burku u centru BG, a onda su krenule brutalne uvrede i pretnje! (VIDEO)
Foto: Nebojša Mandić

širom zatvorenih očiju

Vidi ovu brateee, šta misliš kakva je ispod? Nosila sam burku u centru BG, a onda su krenule brutalne uvrede i pretnje! (VIDEO)

Izašla sam u centar prestonice u burki. Šta je usledilo? Poniženje, sram i pre svega – STRAH
Objavljeno: 13:20h

Buljite? Ponovo? Jeste li uhvatili sami sebe u tome - kako pogledom proždirete one koji su drugačiji od vas? Ili ste to uradili tek kad sam vam skrenula pažnju?

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nagađam da je ovo drugo u pitanju. Kako god - da pojasnim. Izašla sam u centar prestonice ove zemlje, zvane Srbija, u burki. Za vas koje ne znaju o čemu se radi, burka je odeća koju nose muslimanke.

Naravno - ne bilo kakva.

foto: Nebojša Mandić

Zapravo, tradicija nalaže da burka pokriva na ženama sve, od glave do pete. Kad kažem sve, bukvalno tako i mislim. Ne vide vam se ni oči, jer vas dva sloja tila odvaja od ostatka sveta.

Šta ja lično mislim o tome? Jadne te žene. Ali, još je jadnije ono što moraju preživeti kada dođu ovde, u kako nazivate „slobodni grad“. Poniženje, sram i pre svega – STRAH.

Pogledajte snimak ove "čudne šetnje" naše novinarke:

Da počnem. Kao da nije dovoljno što sam pokrivena od glave do pete i jedva hodam u tom čudu, saplićem se i izgledam kao ludak. Izlazim na ulicu i posle manje od tri sekunde, tu je.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.