Vidi ovu brateee, šta misliš kakva je ispod? Nosila sam burku u centru BG, a onda su krenule brutalne uvrede i pretnje! (VIDEO)
Foto: Nebojša Mandić

širom zatvorenih očiju

Vidi ovu brateee, šta misliš kakva je ispod? Nosila sam burku u centru BG, a onda su krenule brutalne uvrede i pretnje! (VIDEO)

Izašla sam u centar prestonice u burki. Šta je usledilo? Poniženje, sram i pre svega – STRAH
Objavljeno: 13:20h

Netrpeljivost. Netolerancija nečega što je drugačije. Tuđih običaja. Kulture. Srbijo, šta bi s onim da si slobodna? Gde nestadoste svi vi zagovornici poštovanja mira i tolerancije?

foto: Nebojša Mandić

Neki tip nam prilazi i traži nam pare. Dobrotvorne svrhe ili tako nešto. Sve vreme gleda u mog kolegu. Neprijatno mu je. Nijedan pogled ka meni. Ništa.

Sedamo u kafić. Konobar koji nas uslužuje ima sličan metod ponašanja. Pita njega šta ću ja da popijem.

Osećam se kao da sam nečije vlasništvo. Tako me i tretiraju.

foto: Nebojša Mandić

Naravno, ljudi se okreću, komentarišu. Neki se i smeju. Deset minuta prolazi kao 10 sati. Trpam onaj espreso ispod burke, pokušavajući normalno da pijem kafu. Teško. Kako piju uopšte?

Konačno prolazi. Sve je gotovo. Preživeli smo. Ne mogu da dočekam da skinem ovo sa sebe i da se ponovo osetim normalno. Čekajte, da li je samo meni ova izjava čudna? Da se osetim NORMALNO?

Čim sam skinula burku, sve se vratilo u "tu neku normalu".

foto: Nebojša Mandić

Mesto gde ne smeš da budeš drugačiji. Jer... Pa, eto kako ćete proći.

Sad, vi možete pričati šta god vam padne na pamet. Pljuvati, vređati, govoriti da nisam normalna i slično. Najlakše je sedeti na bezbednom, osuđivati … Ali, šta je sa ženama koje stvarno postoje i nose burke? Hoće li se svaka osećati kao ja, dok bude šetala Beogradom? Verovatno.

A, čija je to zasluga?

(Dunja Čavić)

A da čujemo kako je bilo lažnom "suprugu" žene u burki...

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.