Verovali ili ne, Srbi imaju svetsko pivo za koje nikad niste čuli! Pili smo ga i pričali s majstorima koji ga prave! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić, Petar Lazović

Gistro festival

Verovali ili ne, Srbi imaju svetsko pivo za koje nikad niste čuli! Pili smo ga i pričali s majstorima koji ga prave! (FOTO) (VIDEO)

Gistro festival domaćih zanatskih pivara smišljen je "da bi se nešto desilo", a kada je počelo da se dešava mnogobroji ukusi i mirsi aromatičnog hmelja počeli su da privlače sve veći broj ljubitelja dobrog piva. A Espreso je svakako jedan od njih!
Objavljeno: 10:41h

Na velikoj terasi Samo piva srećemo Nevenu i Čedu, duet pivopijama poznat kao "Zebrew". Oni sebe za sebe kažu ne da su mala, ne ni mikro, već nano pivara. Imaju i slogan na etiketi svojih piva - "the smallest brewery ever".

foto: Filip Plavčić

U Čedinoj porodici su se i ranije bavili proizvodnjom rakije i vina, pa je pivo za njih dvoje bilo logičan "nastavak te priče".

- Krenuli smo kao kućni pivari, a ideja o "pravoj" pivari i o biznisu se kasnija razvila. Sve je, nekako, išlo svojim tokom i tražilo je da se tako nastavi - kaže Nevena.

- Na samom početku, kada smo kod kuće pravili pivo, ono je imalo svoje ime i pakovanje. Od samog početka se radilo tako da izgradimo svoje ime, odnosno da imamo pivaru - dodaje Čeda.

foto: Filip Plavčić

Najpoznatije Zebrew pivo je Tropical IPA. Do sada su napravili četiri različita "stalna" piva, kao i mnogo "eksperimentalnih" kombinacija. Svaki recept njih dvoje uvek prvo sami isprobaju kod kuće, pa kada vide reakcije i čuju hvale i kritike prijatelja, onda se bacaju na "veliko" kuvanje.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.