Verovali ili ne, Srbi imaju svetsko pivo za koje nikad niste čuli! Pili smo ga i pričali s majstorima koji ga prave! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić, Petar Lazović

Gistro festival

Verovali ili ne, Srbi imaju svetsko pivo za koje nikad niste čuli! Pili smo ga i pričali s majstorima koji ga prave! (FOTO) (VIDEO)

Gistro festival domaćih zanatskih pivara smišljen je "da bi se nešto desilo", a kada je počelo da se dešava mnogobroji ukusi i mirsi aromatičnog hmelja počeli su da privlače sve veći broj ljubitelja dobrog piva. A Espreso je svakako jedan od njih!
Objavljeno: 10:41h

U zanatskom pivarstvu postoji posebna vrsta pivara koji sebe nazivaju "gypsy brewers". Jedan od njih je Nikola, čija piva se prodaju pod etiketom "NikolaCar".

foto: Printscreen

- "Gypsy brewer" je kada nemaš svoju pivaru nego gostuješ u tuđim pivarama. Tamo kuvaš pivo, završiš ceo proces i seliš se dalje. Naša je kuća putujuća! I naši burići su putujući! - kaže Nikola.

Za sebe kaže da je panker, pa je tako i "NikolaCar" pankerska pivara! Pravi tri vrste piva, prilično zanimljivih imena kakvo je "pussy pilsner".

A photo posted by NikolaCar (@nikolacarbrewery) on

- Ako budem želeo da živim od piva, moraću da napravim pivo koje može ide uz ćevape! Pejl ejl na može! - komentariše Nikola našu kostataciju da pilsner i lager piva nisu baš tako česti među kraft pivarima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.