Verovali ili ne, Srbi imaju svetsko pivo za koje nikad niste čuli! Pili smo ga i pričali s majstorima koji ga prave! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić, Petar Lazović

Gistro festival

Verovali ili ne, Srbi imaju svetsko pivo za koje nikad niste čuli! Pili smo ga i pričali s majstorima koji ga prave! (FOTO) (VIDEO)

Gistro festival domaćih zanatskih pivara smišljen je "da bi se nešto desilo", a kada je počelo da se dešava mnogobroji ukusi i mirsi aromatičnog hmelja počeli su da privlače sve veći broj ljubitelja dobrog piva. A Espreso je svakako jedan od njih!
Objavljeno: 10:41h

Bolje mesto i vreme za priču o domaćem znatskom pivu nismo mogli da nađemo! Gistro festival, koji se u pabu Samo pivo održava svakih nekoliko meseci, početkom ove nedelje okupio je nezavisne srpske pivare koje su se predstavile zanimljivim i nesvakidašnjim pivima proizvedenim samostalno ili u međusobnoj saradnji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sama ideja o festivalu je nastala "na brzinu" zbog čega je festival i dobio ime Gistro, priča nam Jelena iz Samo piva, naš vodič kroz svet domaćih kraft mirisa i ukusa tog avgustovskog popodneva.

foto: Filip Plavčić

Prvi Gistro je održan u januaru, između Nove godine i Božića, kada se ništa ne dešava, pa je festival i smišljen "da bi se nešto desilo". Za vreme festivala, iz 20 točilica Samo piva toči samo domaće zanatsko pivo.

Bili smo u beogradskom carstvu piva: Ovo mesto morate overiti! (FOTO) (VIDEO)

- Samo jedna pivara do sada nije bila na točilicama "Južni vepar", oni su novi. Ostali su svi imali prilike da budu kod nas. Oni koji su stalno kod nas doneli su neka nova piva, kaže Jelena i dodaje da su male pivare, konačno, počele da sarađuju i da zajedničkim snagama kreiraju nove ukuse.

Na točilicama dominiraju Indija pejl ejlovi (IPA), osnovno kraft pivo većine malih pivara, a tu je i nekoliko stautova i pšeničnih piva, kao i jedan lager. Na Jeleninu preporuku, probali smo Korsar, pitko laganije IPA pivo koje savršeno odgovara i ljubiteljima lagera.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.