KRALJICA DRAME, UBEĐENA DA IMA TRI LJUBIMCA! Kosu su ostavili da ugine, preživela je i udomila nas
Kosa, mešanka stara godinu i više dana, Foto: Privatna arhiva

ESPRESO LJUBIMAC

KRALJICA DRAME, UBEĐENA DA IMA TRI LJUBIMCA! Kosu su ostavili da ugine, preživela je i udomila nas

Kada se pred njom zakašlješ dobiješ "liz" po ruci, što u prevodu znači - nemaš koronu, ne primaj se

Objavljeno: 10:19h

,,Zdravo svima, zovem se Kosa, da, da ime je neobično i pitate se zašto sam dobila baš to, ne znam obratite se mojim kućnim ljubimcima, ima ih troje.

Ovako bi verovatno počela priču moja Kosa, lepotica, mešanka stara godinu i jače.

Mogu slobodno da kažem da je ona nas usvojila i da smo mi ukućani njoj ljubimci. Kako to? Lepo, brine o nama svake sekunde i ne ispušta nas iz vida. Kada se pred njom zakašlješ dobiješ "liz" po ruci, što u prevodu znači - nemaš koronu, ne primaj se!

Glumim da sam nežna latica ruža
Glumim da sam nežna latica ružafoto: Privatna arhiva

Naučila nas je da ne držimo obuću svuda po hodniku, da se ne izuvamo ispred balkonskih vrata, da sedimo u dvorištu i kad je napolju hladno, na čistom vazduhu, ali i da budemo bolji ljudi.

Došla je ispred vrata kada je imala okvirno tri meseca (nismo nikada saznali koliko je tačno stara, ali je veterinar odabrao 01.07.2019. kao datum njenog rođenja).

Jedva sam je uspavala
Jedva sam je uspavalafoto: Privatna arhiva

Preplašena, izbačena na ulicu, puna krpelja i buvica nije htela da nas pogleda u oči, nije bilo teorije.

Iznela sam ispred kuće pirinač sa piletinom i vode, naravno, otišlo je sve za sekund.

Do danas se situacija sa hranom nije promenila. Kosina omiljena hrana je ona koja se u tom trenutku zadesi na stolu, jede apsolutno sve.

Kako je vreme prolazilo tako smo se i mi prilagođavali našem novom članu porodice, malo i ona nama. Dvorište nam je puno loptica, gumenih igračaka, ponekad se nađe i neka papuča izgubljena u vremenu i prostoru, ali joj mi ne zameramo.

Kad mi kaže stani spontano
Kad mi kaže stani spontanofoto: Privatna arhiva

Osim toga, dobila je i svoju kućicu koja joj služi kao letnjikovac da pobegne kada joj dođe vreme za kupanje ili mi napunimo bazen, vreme uglavnom provodi kod balkonskih vrata ili u hodniku gde ima širok asortiman jastuka na kojima spava.

Mačke i poljski miševi nisu više dobrodošli u našem dvorištu, ali zato Kosa obožava konje, druge pse i price, tako da je šetnja po Košutnjaku za nju raj na zemlji. Što se tiče ljudi, nama u kuću može da uđe cela jedna banda, iznese sve iz kuće, a Kosa bi im možda i pomogla u tome, jednostavno voli ljude i svakom se neizmerno obraduje, naročito deci.

Igra bez granica
Igra bez granicafoto: Privatna arhiva

Kosin najveći talenat je gluma i skok stvoren za cirkuske tačke. Kada jednom pokušate da je ignorišete ili izbegnete maženje sa njom, ona će odglumeti za Oskara, pa tako složi facu kao da joj se ceo svet srušio, legne na leđa, iskezi se i sve što ide uz to.

Ajmo dnevna doza maženja, kasniš!
Ajmo dnevna doza maženja, kasniš!foto: Privatna arhiva

Iako smo je razmnazili i napravili od nje kraljicu drame, ne kajemo se! Kosa je zahvalna što smo joj našli dom, a mi smo njoj zahvalni na ljubavi koju nam pruža svakog dana, na svaki spektakularni doček kada nismo kod kuće, a onda se pojavimo i njenoj reći nema kraja, na ukazanom poverenju i beskrajnoj sreći.''

Ukoliko želite da baš vaš ljubimac postane zvezda naše nove rubrike, pošaljite nam njegovu priču i fotografije na ljubimac@espreso.co.rs

Bonus video:

(Espreso.co.rs)

Pogledajte na našem youtube kanalu


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.