OD TESTIRANIH 8.804 OSOBA, POZITIVNA JE 321! Krizni štab saopštio dobre vesti za građane Srbije!
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printskrin

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

OD TESTIRANIH 8.804 OSOBA, POZITIVNA JE 321! Krizni štab saopštio dobre vesti za građane Srbije!

Pratili ste presek stanja u vezi sa koronavirusom u Srbiji!

Objavljeno: 15:32h

Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 se obraćao javnosti u Palati Srbija povodom najnovijih podataka u vezi sa koronvirusom u Srbiji!

U poslednja 24 sata na virus korona testirano je 8.804 osoba, pozitivna je 321, a preminulo je sedam osoba. Na respiratorima se trenutno nalazi 150 osoba.

Sva aktuelna dešavanja sa konferencije, pratili ste u našem lajv blogu.

O članovima Kriznog štaba i njihovom statusu

- Formalno pravni status svih članova KŠ, to vam je detaljno objašnjeno, svi dajemo svoj doprinos koliko možemo, sa istim ciljem, bez obzira na pravni status, naša reč se podjednako čuje i moram da vam kažem za vreme svih sastanaka, sve odluke koje smo donosili su uvek bile jednoglasne. U tom smislu ne postoji nikakva razlika i napominjem, dajemo svi maksimalan doprinos bez obzira na status - istakla je Darija Kisić Tepavčević.

Darija Kisić Tepavčević
Darija Kisić Tepavčević foto: Printskrin

- Opšte preventivne mere, one će dugo biti deo naše svakodnevice. To moramo da prihvatimo, da nam budu deo rutine i kada to više ne bude u sklopu obaveza, da shvatimo da je to nešto najbolje za nas, za porodicu, kazala je Darija Kisić Tepavčević.

- Slučajevi pokazuju blagi pad, na dobrom smo putu, baš sada moramo da damo sve od sebe da poštujemo sve preventivne mere da bismo što pre pobedili. Najviše novozaraženih je u Beogradu, pa u Novom Sadu, Šapcu, Kragujevcu... Svuda se primetno stabilizuje, sa tendencijom pada. Na području Leskovca imali smo jedan laboratorijski slučaj u poslednja 24 sata, u Tutinu od 49 testiranih nije bilo potvrđenih, u Valjevu od 42 testirana - 1 pozitivan. Smederevo, Požarevac, Čačak, su gradovi koji nemaju potvrđene slučajeve u poslednjih 24 sata - dodala je Kisić Tepavčević.

Darija Kisić Tepavčević
Darija Kisić Tepavčević foto: Printskrin

Ivo Udovičić, vojni komandant bolnice na Karaburmi izjavio je sledeće:

Ivo Udovičić
Ivo Udovičić foto: Printskrin

- Više otpuštamo nego što primamo, danas imamo 85 pacijenata, 12 je na intenzivnoj nezi i njihovo stanje je kritično.

- U ovom momentu je na respiratorima 150 pacijenata, od početka epidemije testirano 659.548 osoba, u poslednja 24 sata preminulo je još sedam pacijenata. Ukupan broj preminulih je 565. Ukupan broj hospitalizovanih 4353 - istakla je doktorka Kisić na početku konferencije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.