SRBIJO, DA LI ZNAŠ ZA MILENU? Godinama je u crnom, nosi srp i ima 80 godina! Njena priča nosi stravično breme!
Milena Čarkić, Foto: mojenovosti.com

GODINAMA NE SKIDA CRNINU

SRBIJO, DA LI ZNAŠ ZA MILENU? Godinama je u crnom, nosi srp i ima 80 godina! Njena priča nosi stravično breme!

Danas sa ponosom priča da joj se najstariji unuk zaposlio kao pekar , da su deca vredna i da je ona srećna što ima naslednike koji će njihovu kuću u Čarkića sokaku u Cerskoj ulici građenu po ugledu na stare srpske kuće , poput one u ,, Zoni Zamfirovoj ,, podmladiti i kolevke zaljuljati srpske , Pravoslavne

Objavljeno:

Nije retkost videti staricu od osamdeset godina Milenu Čarkić iz Mačvanskog Prnjavora samohranu majku , kako pogrbljena do zemlje sa srpom u rukama , ili kakvom alatkom pravljenom za mušku ruku održava svoju imovinu u Čarkić sokaku. Milena godinama nije skidala crninu.

Prvo je rano ostala bez muža pobozbog i radnog Milosava Čarkića , koji je decenijama radio kao crkvenjak u Crkvi u Mačvanskom Prnjavoru . Posle njegove smrti nije se preudala kao druge žene , već nastavila da se bori krvavim nadničarskim žuljevitim rukama i po kiši i po snegu , hvatajući se u koštac sa nemaštinom i životnim iskušenjima , sa ciljem da ćerku i sina izvede na pravi put.

Ćerka Svetlana se udala davno, sin Slobodan Leca , voleo pomalo da popije , i kad tek stekao dečicu i iznenada dušu ispusti. Borila se ova hrabra žena zajedno sa Centrom za socijalni rad , da tri unuka i ćerku svog sina odgaji i izvede na pravi put.

Milena Čarkić
Milena Čarkićfoto: mojenovosti.com

Danas sa ponosom priča da joj se najstariji unuk zaposlio kao pekar , da su deca vredna i da je ona srećna što ima naslednike koji će njihovu kuću u Čarkića sokaku u Cerskoj ulici građenu po ugledu na stare srpske kuće , poput one u ,, Zoni Zamfirovoj ,, podmladiti i kolevke zaljuljati srpske , Pravoslavne .

Decenijama ova žena pogrbljena do zemlje sa srpom u ruci ili hranom za stoku prolazi ulicom i naziva dobar dan i prijateljima i neprijateljima , zato što je vernica . Milena ima mnogobrojnu rodbinu ali nikad nikom nije htela da natovara na vrat svoju muku i svoj usud . Rado ide kod snajderke Rade , jer joj ona sašije poneku suknju ne naplati , a Milena njoj odnese krompira ili nekog drugog povrća iz svoje njive .

Ako sretne nekog prolaznika uljudno sa njim razgovara dok za sobom vuče ili naramak drva, ili otkose deteline vezane na kanapu i uvek od nje se dobije neki koristan savet.

Milena Čarkić
Milena Čarkićfoto: mojenovosti.com

Iako pogrbljena od teškog rada ova hrabra žena tvrdi da ništa sa neba ne pada , a za njen mladolik izgled spominje da redovno pravi sok od koprive i da je to održalo .

Tako da je i potpisnici ovih redova dala koristan savet kako se spravlja sirup od koprive lek od svake bolesti , a nadohvat ruke i siromahu i bogatašu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/mojenovosti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.