Evo kako psihopate u Srbiji prevare poligraf i policiju!
Foto: Stefan Jokić

Zašto monstrumi šetaju slobodno

Evo kako psihopate u Srbiji prevare poligraf i policiju!

Psihopata nema empatiju, osećaj krivice ili moralne ograde. Oni ne osećaju strah, agresivni su i bezosećajni na ljudsku patnju. Imamo posla sa prvoklasnim lažovima, koji nemaju strah od toga
Objavljeno: 07:44h
foto: Stefan Jokić

Svako testiranje na "detektoru laži" počinje isto. Prethodi mu razgovor između onog koji se testira i poligrafiste. Na osnovu telesnih reakcija, koje očitava "detektor laži", poligrafista pogađa da li je osoba koja se testira rekla istinu. Osim, ukoliko preko puta njega ne sedi psihopata. Tada reakcije nema! Ne zna se da li govori istinu ili laže.

To bi laički i ukratko bila razlika između lažova i psihopate. Ovaj prvi ne može da "prevari" mašinu i nesvesno se odaje. Psihopata ne. On ima istu reakciju na izgovorenu laž, ali i na istinu. Razlika ne postoji.

Poligraf, praktično, lovi strah od otkrivanja laži. Kad neko kaže nešto što nije istina, on oseća teskobu i strah da će to biti otkriveno. I ima telesne reakcije poput ubrzanog rada srca, znojenja, promene krvnog pritiska, ritma i dubine disanja, oksidacije krvi... Kod psihopata takve reakcije izostanu. To, međutim, ne znači da je takva osoba nevina. Tu je zamka, jer treba uočiti da je reč o psihopati, a ne o nevinom čoveku i osloboditi ga krivice. Potrebne su druge kriminalističke metode za dokazivanje.

(Espreso.co.rs / Novosti)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.