OVDE JE KRAJ SA EPIDEMIJOM?Srpski grad već 2 NEDELJE bez novoobolelih od korone
Žena sa zaštitnom maskom, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

ODLIČNO

OVDE JE KRAJ SA EPIDEMIJOM?Srpski grad već 2 NEDELJE bez novoobolelih od korone

Poslednji slučaj zaraze zabeležen je 19. maja

Objavljeno:

U Kraljevu nema novih zabeleženih slučajeva zaraze koronavirusom, tako da je epidemiološka situacija već dve nedelje stabilna.

- Negativni su svi uzorci sa teritorije grada Kraljeva poslati na testiranje u laboratoriju Kliničkog centra Srbije „Vatreno oko“ koji su uzeti u ponedeljak, 1. juna (uzeto 25 uzoraka), i u utorak, 2. juna (uzeto 35 uzoraka), saopšteno je u četvrtak iz Kabineta gradonačelnika Kraljeva.

Prema podacima kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje, u ovom gradu evidentirane su ukupno 52 osobe pozitivne na virus Kovid-19, a poslednji slučaj zaraze zabeležen je 19. maja.

Podsećanja radi, Republici Srbiji je do 15 časova 4. juna 2020. godine registrovan ukupno 11.571 potvrđen slučaj COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 4.024 osobe od kojih je 48 pozitivno, objavljeno je na sajtu Covid19.rs

Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 261.266 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Hospitalizovano je 470 osoba, dok je na respiratoru trenutno 15 pacijenata. U poslednja 24 časa preminula je jedna osoba od koronavirusa. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 246.

U poslednja 24 časa procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih na koronavirus je 1,19 odsto.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.