DOM ZA STARE SADA ČUVA POLICIJA! Mirović objavio: Od 49 korisnika i radnika 28 ZARAŽENIH
Igor Mirović, Foto: Filip Plavčić

vojvodina

DOM ZA STARE SADA ČUVA POLICIJA! Mirović objavio: Od 49 korisnika i radnika 28 ZARAŽENIH

Pretpostavka je da je virus u ovu ustanovu doneo neko od zaposlenih

Objavljeno:

U privatnom domu za stara lica „Mas grin haus" u Petrovaradinu 28 osoba je zaraženo korona virusom, a jedna je na respiratoru. Ova informacija prilično je zabrinula sve u Novom Sadu, pa i celoj Vojvodini.

Igor Mirović predsednik pokrajinske vlade kaže da su nadležni epidemiolozi iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine juče najpre detektovali jedan, prvi slučaj uU privatnom domu za stara lica „Mas grin haus"u domu za stare i veoma brzom reakcijom analizirali rezultate testiranja svih 49 ljudi u domu, što korisnika što zaposlenih.

- Kod 22 korisnika i šest zaposlenih potvrđeno je prisustvo virusa, petoro sa siptomima su tokom noći prebačeni uKlinički centar Vojvodine. Ostali su pod nadzorom lekara u domu, koji sada čuva i policija - rekao je Mirović.

Po njegovim rečima radi se o izolovanom slučaju.

- Za nekih deset sati smo uspeli da testiramo sve u domu. Sada će i korisnici i zaposleni biti u karantinu. Verujemo i očekujemo da to neće imati nikakav uticaj na proširenje virusa na teritoriju Petrovaradina i Novog Sada. Veoma smo dobro radili, od 90 ustanova socijalne zaštite što privatnih što javnih, imali smo svega četvoro ili petoro zaraženih. Taj dom je veoma dobro vođen, sa velikim trudom, nismo nikada imali primedbe na njihov rad – rekao je Mirović.

Pretpostavka je da je virus u ovu ustanovu doneo neko od zaposlenih.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.