ZORANA MIHAJLOVIĆ: Prvi avio-letovi 21. maja, putnici da se pridržavaju svih mera
Foto: Aleksandar Stojanović

odluka

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Prvi avio-letovi 21. maja, putnici da se pridržavaju svih mera

Ona je za TV Prva rekla danas da avio-saobraćaj nigde u Evropi nije normalizovan, da to nisu redovne linije, već da će služiti za prevoz gradjana koji žele da se vrate u Srbiju

Objavljeno:

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da će prvi avio-letovi posle ukidanja vanrednog stanja biti organizovani 21. maja, pet letova za Frankfurt i Cirih.

Ona je za TV Prva rekla danas da avio-saobraćaj nigde u Evropi nije normalizovan, da to nisu redovne linije, već da će služiti za prevoz gradjana koji žele da se vrate u Srbiju.

Mihajlović je dodala da će strani državljani koji dolaze u Srbiju morati da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata, a da državljani Srbije ili oni koji imaju boravište u zemlji ili moraju da imaju negativan PCR test ili da idu u samoizolaciju.

"Za naše državljane ostavili smo mogućnost da i ako odu u samoizolaciju, mogu da urade test u referentnoj laboratoriji i da, ako je negativan, prekinu samoizolaciju. Naravno, svi će morati za vreme putovanja da nose maske, i da se pridržavaju i svih drugih procedura”, rekla je Mihajlović.

foto: Marina Lopičić

Govoreći o drumskom saobraćaju, ona je dodala da je prethodnih meseci pitanje prelaska granica bilo regulisano posebnim odobrenjima komisije Vlade, a da će relaksiranje mera u toj oblasti biti vršeno u dogovoru sa lekarima.

Mihajlovićeva je rekla da će svakako za ulazak u Srbiju morati da se uradi odgovarajući test, i da se ti testovi rade u zemljama iz kojih se dolazi, jer je potrebno odredjeno vreme da se dobiju rezultati. Takodje je navela da će se voditi računa i o tome da mogu da putuju i ljudi sa manjim primanjima ili bez primanjima, pa će plaćanja testa biti oslobođeni studenti i nezaposleni, dok će deca do 12 godina biti oslobodjena bilo kakve vrste testova.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.