VULIN OPLEO PO MILU: Crna Gora postaje izvor nestabilnosti i problema u čitavom regionu
Foto: Beta

izjava

VULIN OPLEO PO MILU: Crna Gora postaje izvor nestabilnosti i problema u čitavom regionu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da vladika Joanikije nikada nije ni smeo da bude uhapšen

Objavljeno:

Odgovarajući na pitanja novinara na svečanom ispraćaju pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije na vojnom aerodromu „Pukovnik – pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da vladika Joanikije nikada nije ni smeo da bude uhapšen. - To što je doživeo episkop Srpske pravoslavne crkve ne bi smelo da doživi ne nijedno svešteno lice nego nijedan čovek koji samo poštuje zakon i koji samo radi svoj posao. Nemam ni jednu zamerku na to da volite Crnu Goru. Tako i treba da bude, ali ne mogu da razumem da ljubav prema Crnoj Gori dokazujete mržnjom prema Srbiji - istakao je ministar Vilin.

foto: Ministarstvo odbrane

Da vladika Joanikije nije vladika Srpske pravoslavne crkve, on nikada ne bi ni bio u zatvoru i nikada ne bi osetio silu i nasilje koje pokazuje crnogorska vlast, zaključuje ministar Vulin i dodaje da mu je teško da razume da se domovinski identitet Crne Gore dokazuje hapšenjem sveštenika Srpske pravoslavne crkve i pokazivanjem nasilja prema sopstvenim građanima koji se izjašnjavaju kao Srbi. - Ne možete očekivati da se tako ponašate prema Srbima, a da se pravite da ste u dobrim odnosima sa Srbijom. Kako se ponašate prema Srbima, tako se ponašate prema Srbiji. Kako se ponašate prema Srbima sa kojima živite, tako očekujte i reakciju od Srbije kraj koje živite - poručio je ministar odbrane.

foto: Printscreen/Youtube

On je izrazio nadu da će Crna Gora ponovo prepoznati sebe, ponovo otkriti da su svi njeni građani ravnopravni i da će se izboriti za sopstvenu stabilnost i ponovo postati država u kojoj svako ima pravo da veruje u Boga kako misli da hoće i živi u skladu sa sopstvenim poreklom i uverenjima. - Nadam se da će tako biti, jer Crna Gora postaje izvor nestabilnosti, izvor problema u čitavom regionu, bez razloga i bez potrebe. Vladiki Joanikiju želim da brzo zaboravi ovo što mu se desilo, želim da hrišćanski oprosti, ali Srbima u Crnoj Gori i Srbiji želim da ovo ne zaborave - naglasio je ministar Vulin.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.