U ČAIRU JE SMEŠTEN 141 PACIJENT: Među njima ima i zdravstvenih radnika
U Čairu 141 pacijent, Foto: Ministarstvo odbrane

MENJA SE BROJ PRIMLJENIH

U ČAIRU JE SMEŠTEN 141 PACIJENT: Među njima ima i zdravstvenih radnika

Što se tiče zaštitne opreme, privremena bolnica "Čair" ima sve što je potrebno u dovoljnim količinama i, kako navodi Stanojević, nemaju problema kada je to u pitanju

Objavljeno: 08.04.2020. 16:14h

U privremenoj bolnici u Sportskom centru "Čair" u Nišu smeštena je 141 osoba zaražena virusom korona sa blažom kliničkom slikom, izjavio je danas koordinator te privremene bolnice doktor Goran Stanojević, dodajući da je među njima i desetak zdravstvenih radnika.

Kazao je da od kada je počeo prijem u tu privremenu bolnicu, dnevno dolazi između 50 i 80 osoba i trenutni broj pacijenata se menja na nivou sata.

- Kapacitet hale je 256 kreveta i mi očekujemo da danas, odnosno već sutra da hala "Čair" bude ispunjena - kazao je Stanojević.

Kako je ispričao, osim medicinske nege, svi pacijenti pri prijemu u halu "Čair" dobiju i kućni red, odnosno vreme u koje su doktorske vizite, doručak, ručak, slobodne aktivnosti...

- Za sada imamo dobru saradnju, nije bilo incidenata, ali s obzirom da je bolnica u "Čairu" jugoistočna Srbija u malom, imamo pacijente iz celog ovog regiona i trudimo se da ih sve na isti način tretiramo. Ono što je činjenica, hala se puni'' - kazao je Stanojević.

Kako kaže, najveći broj pacijenata je iz Niša, ali ih ima i iz Zaječara, Vranja, Kuršumlije...

Kaže i da imaju 24-časovni kontakt sa Kliničkim centrom u Nišu, jer dešavaju se pogoršanja zdravstvenog stanja.

Što se tiče zaštitne opreme, privremena bolnica "Čair" ima sve što je potrebno u dovoljnim količinama i, kako navodi Stanojević, nemaju problema kada je to u pitanju.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencije)

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media