MINISTAR POLJOPRIVREDE SAOPŠTIO LEPE VESTI! Posebno će se obradovati stanovnici Niša
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, Foto: Printscreen

čeka se

MINISTAR POLJOPRIVREDE SAOPŠTIO LEPE VESTI! Posebno će se obradovati stanovnici Niša

Nedimović je rekao da će ugovor o donaciji biti sutra potpisan, ali nije mogao da preciznije odredi vreme kada bi laboratorija mogla da bude otvorena

Objavljeno:

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je danas u Nišu da će taj grad, zahvaljujući donaciji kineskih prijatelja, uskoro dobiti novu laboratoriju za testiranje korona virusa, kapaciteta najmanje 1.000 testova dnevno.

Nedimović je rekao da će ugovor o donaciji biti sutra potpisan, ali nije mogao da preciznije odredi vreme kada bi laboratorija mogla da bude otvorena.

"Reč je o lakom montažnom objektu koji će biti postavljen u Kliničkom centru Niš ili niškom Institutu za javno zdravlje. Biće to samo jedna od laboratorija koje će kineski prijatelji donirati našoj zemlji", izjavio je Nedimović prilikom obilaska Veterinarskog specijalističkog instituta u Nišu. ; On je rekao da su sve laboratorije u zemlji podigle maksimalno kapacitete za testiranje i istakao da laboratorija Instituta za javno zdravlje u Nišu sada može da obradi dnevno 200 uzoraka na korona virus, a isto toliko i Veterinarski specijalistički institut.

Nedimović je kazao da Ministarstvo poljoprivrede dopremilo danas zaštitnu opremu za laboratorije u Nišu kako bi ljudi koji rade tamo bili obezbedjeni u narednih 10 do 15 dana, a uz opremu, KC Niš je doniran alkohol i tri tone koncentrisanog hipohlorita.

Direktor Veterinarskog specijalističkog instituta Miloš Petrović izjavio je da je u laboratoriji tog instituta proteklih dana radjeno od 100 do 186 testova. Petrović je rekao da institut obradjuje uzorke koje dobija od Doma zdravlja Niš, Instituta za javno zdravlje u Vranju, Pirotu i Leskovcu, Doma zdravlja i bolnice u Leskovcu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.