U BOLNICI U ČAČKU SU ZBOG KORONE 3 PACIJENTA! Imaju upalu pluća, zna se U KAKVOM SU STANJU
Foto: RINA

nastavlja se borba

U BOLNICI U ČAČKU SU ZBOG KORONE 3 PACIJENTA! Imaju upalu pluća, zna se U KAKVOM SU STANJU

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera

Objavljeno:

U čačanskoj bolnici trenutno su hospitalozovana tri pacijenta, dva sa teritorije grada Čačka i jedan sa teritorije opštine Gornji Milanovac, za koje se osnovano sumnja da imaju upalu pluća izazvanu korona virusom. Virusološka identifikacija je u toku i sa pacijentima se postupa u skladu sa preporukama. Stanje bolesnika nije, za sada, kritično.

U Opštoj bolnici su obezbeđeni kapaciteti za funkcionisanje u vanrednom stanju i zbrinjavanje teže obolelih od virusa korona. Lekova i drugog materijala neophodnih za zbrinjavanje bolesnika ima dovoljno.

U toku dana biće sprovedena dezinfekcija svih površina zdravstvenih ustanova u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje.

Ambulanta Doma zdravlja namenjena za postavljanje diferencijalne dijagnoze usled febrilnog stanja započela je sa radom na lokaciji Ambulante Ljubić.

Tokom jučerašnjeg dana sve inspekcijske službe radile su na sprovođenju propisanih mera, svaka u svom resoru. Najviše nedoumica je bilo vezano za kretanje građana u skladu sa novim merama Vlade, pa je u tom smislu razjašnjeno kako da se postupa i kome obraća.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti Kovid – 19.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.