MILUN TODOROVIĆ JE OTKRIO PRAVU ISTINU: Zna se da li dete (16) iz Čačka IMA KORONA VIRUS
Zna se da li dete (16) iz Čačka IMA KORONA VIRUS, Foto: RINA

OTKRIVENO

MILUN TODOROVIĆ JE OTKRIO PRAVU ISTINU: Zna se da li dete (16) iz Čačka IMA KORONA VIRUS

Ovo svi žele da čuju!

Objavljeno: 11:20h

Šesnaestogodišnji mladić iz Čačka koji je bio hospitalizovan u bolnici, nema korona virus, potvrdio je danas gradonačelnik Milun Todorović.

On je istakao da je oko tri stotine građana i dalje u izolaciji, uključujući i 117 Kineza koji se nalaze u karantinu u Pakovraću.

„Epidemiološka situacija u odnosu na prethodni dan nije bitnije izmenjena. Broj lica koja se stavljaju u kućnu izolaciju blago se povećava.

Dom zdravlja je organizovao prijemno-trijažni punkt u Ambulanti LjUBIĆ za sva lica za koja se može sumnjati da boluju od Kovida – 19, odnosno da su sa povišenom temperaturom i znacima infekcije disajnih puteva. Pored toga, Dom zdravlja je organizovao noćno dežurstvo pedijatra, pa će tako umesto u Opštoj bolnici isto da se odvija u Domu zdravlja“, izjavio je Todorović.

Opšta bolnica intenzivno priprema kapacitete za prijem obolelih kroz povećanje broja postelja, na taj način što se smanjuje redovan posao i prelazi na uslove rada u vanrednom stanju.

Fond zdravstvene zaštite radi na problemima organizovanja rada u uslovima novih zakonskih mera, a pre svega na tome da reguliše pitanja produžavanja recepata, načina komisijskog rada i davanja uputa za lečenje. Istovremeno se trude da ubrzaju nabavku zaštitne opreme za zdravstvene ustanove.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti Kovid – 19.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.