U ČAČKU SU POTVRĐENA 2 SLUČAJA KORONA VIRUSA: Muškarac radio sa Kinezima, DRUGA ŽENA BILA MEĐU DECOM
ilustracija, Foto: Printscreen

pronađeni zaraženi i u čačku

U ČAČKU SU POTVRĐENA 2 SLUČAJA KORONA VIRUSA: Muškarac radio sa Kinezima, DRUGA ŽENA BILA MEĐU DECOM

Njih dvoje su prebačeni na Infektivno odeljenje Kliničkog centra u Beogradu

Objavljeno:

U Čačku su za sada potvrđena dva slučaja zaraženih korona virusom. Radi se o muškarcu, starosti oko 40 godina, koji je radio kao inženjer u kampu u Pakovraću, gde su smešteni Kinezi angažovani na radovima na izgradnji buduće trase auto-puta Preljina – Požega, kao i o ženi, koja je na proslavu punoletstva rođaka došla iz Nemačke.

Njih dvoje su posle prijema na infektivno odeljenje u čačanskoj bolnici, prebačeni na Infektivno odeljenje Kliničkog centra u Beogradu.

- Preduzimamo sve neophodne mere kako bi sprečili širenje korona virusa u našem gradu. Osnovali smo i radni tim u kom se nalaze medicinski stručnjaci, lekari, infektolozi, ali i policija. Pratićemo sva dešavanja iz sata u sat i postupati po savetima struke. Ono što otežava situaciju jeste da je inficirana žena bila na rođendanu na kom su bili čačanski učenici i zato smo iz predostrožnosti, u razgovoru sa direktorom Gimnazije odlučili da učenike koji su jutros došli u školu vratimo kućama – rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Čuveni epidemiolog i infektolog, dr Mihajlo Luković, ističe da je korona virus nepoznata bolest kako za građane, tako i za lekare, te da su svi u maksimalnoj pripravnosti.

Neće biti dobro ako podlegnemo panici – kazao je dr Luković.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.