U OVA 2 SRPSKA GRADA UOPŠTE NEMA OBOLELIH OD KORONA VIRUSA: Direktor Zavoda o današnjoj situaciji
ilustracija, Foto: PrintscreenYoutube

dobre vesti

U OVA 2 SRPSKA GRADA UOPŠTE NEMA OBOLELIH OD KORONA VIRUSA: Direktor Zavoda o današnjoj situaciji

U većini apoteka u Novom Pazaru više nema dezinfekcionih sredstava, kao ni zaštitnih mask

Objavljeno: 14:25h

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru Šefadil Spahić izjavio je danas da u tom gradu i Tutinu nema zabeleženih slučajeva koronavirusa.

Gostujući u emisiji "Plusiranje”"na radiju Sto plus, Spahić je kazao da su se do sada lekarima javile 32 osobe koje dolaze sa prostora na kojem je koronavirus rasprostranjen, da im je određen epidemiološki nadzor od 14 dana i da se svi dobro osećaju.

"Opšta bolnica u Novom Pazaru, kao i domovi zdravlja u tom gradu i Tutinu su obezbedili posebne prostorije za izolaciju i prijem pacijenata, imaju dovoljno dezinfekcionih sredstava, kao i maski i zaštitnih odela. Razradjen je i scenario u slučaju velikog broja obolelih, formirano je pet mobilnih timova i četiri ekipe za dezinfekciju", rekao je Spahić.

U većini apoteka u Novom Pazaru više nema dezinfekcionih sredstava, kao ni zaštitnih maski.

Zaposleni u apotekama su potvrdili za radio Sto plus da je prethodnih dana prodata velika količina maski, a da sledeće isporuke očekuju tokom naredne nedelje.

"Bitno je da zdravstvene ustanove imaju dovoljne količine sredstava za dezinfekciju, a koliko sam ja upoznat, u apotekama ima alkohola koji je efikasan u suzbijanju virusa. Kada govorim o maskama, nadam se da će ih i u apotekama biti veoma brzo", rekao je Spahić.

On je još jednom pozvao gradjane da se pridržavaju opštih preventivnih mera zaštite od koronavirusa, održavaju ličnu higijenu, provetravaju prostorije u kojima borave i izbegavaju okupljanja u zatvorenim prostorima sa većim brojem ljudi.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru uveo je poseban broj telefona (063/16-23-776) na koji gradjani, pogotovo oni koji imaju simptome respiratornih infekcija, od dežurnih lekara mogu dobiti sve neophodne informacije i preporuke o daljem postupanju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.