Asanž UMIRE, a nas NIJE BRIGA: Kusturica poslao PORUKU zbog koje treba da se zamislimo
Emir Kusturica, Foto: Dragana Udovičić

neguje provincijski duh

Asanž UMIRE, a nas NIJE BRIGA: Kusturica poslao PORUKU zbog koje treba da se zamislimo

Kusturičina pojava u majici sa pomenutim natpisom, izazvala je veliko interesovanje brojnh stranih i domaćih medija 

Objavljeno: 15.01.2020. 15:27h
  • 29

Srbija kao da neguje i zaliva provincijski duh, jedino je tako moguće objasniti činjenicu da u našim medijima ne možemo pročitati ništa o čoveku koji je pokušao da promeni svet. Ovim rečima, u majici s natpisom "Oslobodite Džulijana Asanža", proslavljeni reditelj pokušao je da skrene pažnju na usud čoveka koji je o događajima na "ovim prostorima", obelodanio pregršt strogo čuvanih tajni.

- Ovaj čovek umire, a ova užasna činjenica kao da nas se ne dotiče. Možda je to ćutanje smišljeno da slučajno ne pomislimo kako bi smo ovaj svet koji je daleko od sjajnog, mogli menjati i sami - rekao je Kusturica.

- Teme se danas smenjuju kao na pokretnoj fabričkoj traci, ali to ne sme biti opravdanje za ovako naglašen i nedopustiv zaborav.

- Mi u Srbiji kao da ne znamo da cenimo Džulijana Asanža, on je otkrio puno istina o nama - rekao proslavljeni reditelj. 

Kusturičina pojava u majici sa pomenutim natpisom, izazvala je veliko interesovanje brojnh stranih i domaćih medija koji izvveštavaju sa festivala "Kustendorf".

Bonus video:

(Espreso.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media