ODLUČENO! Usvojena žalba, ovo je sudbina Zorana Jeličića!
Zoran Jeličić, Foto: Printscreen/RTS

preinačeno rešenje

ODLUČENO! Usvojena žalba, ovo je sudbina Zorana Jeličića!

Apelacioni sud mu je ukinuo pritvor i odredio meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz nanogicu), jer smatra da okrivljeni nije prekršio meru zabrane koja mu je izrečena u martu 2019

Objavljeno:

Po odluci Apelacionog suda u Beogradu optuženi pripadnik "valjevske grupe" Zoran Jeličić (40) vraćen je u kućni pritvor sa obavezom da nosi elektronsku narukvicu za praćenje njegovog kretanja.

Naime, taj sud je usvojio žalbu Jeličićevog advokata i preinačio rešenje Specijalnog suda u Beogradu kojim mu je krajem novembra bio ponovo određen pritvor zbog kršenja mere zabrane napuštanja stana - što se smatra bekstvom.

Apelacioni sud mu je ukinuo pritvor i odredio meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz nanogicu), jer smatra da okrivljeni nije prekršio meru zabrane koja mu je izrečena u martu 2019, precizirala je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

Sud je zaključio da se Jeličić uredno odazivao svim pozivima suda te da je određivanje pritvora bilo neopravdano.

Jeličić je u žižu javnosti je došao kada je u novembru u nastavku suđenja "valjevskoj grupi" teatralno pokušao da se navodno ubije u sudnici malim metalnim predmetom, posekavši se lakše po vratu.

Nakon kratkog lekarskog pregleda bio je pušten kući.

Njega je sud pre ovog incidenata dva puta novčano kažnjavo, jer nije poštovao naređenje predsednika veća za održavanje reda na glavnom pretresu, a prethodno je bio više puta upozoren i opomenut.

Suđenje "valjevskoj grupi" traje više od 11 godina, a od ukupnog broja zakazanih suđenja čak trećina je odložena na zahtev odbrane.

Ovoj grupi suđenje je počelo u aprilu 2009. godine i od tada su promenjena tri sudska veća, a jedna prvostepena presuda bila je ukinuta odlukom Apelacionog suda koji je naložio ponavljanje suđenja.

"Valjevska grupa" pohašena je 2009. godine u velikoj akciji policije zbog niza krivičnih dela, a prvostepeno suđenje je i dalje u toku.

Pripadnici ove grupe se terete za teška ubistva, zločinacko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda i nanošenja lakih i teških telesnih povreda i iznude novca.

Optuženi su Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

Suđenje im se nastavlja danas pred Specijalnim sudom.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.