NEZAPAMĆENA PREVARA U BEOGRADU: Profesor hteo da proda stan, a sada mu na vrata kucaju IZVRŠITELJI!
Stan / Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

HAOS

NEZAPAMĆENA PREVARA U BEOGRADU: Profesor hteo da proda stan, a sada mu na vrata kucaju IZVRŠITELJI!

Notar mu je, bez ikakvih provera, solemnizovao takvu izjavu i ona je dobila svojstvo izvršne isprave

Objavljeno:

Profesor pomorstva na Fakultetu za inženjerski menadžment iz Beograda dr Slobodan Milivojević mogao bi sledeće nedelje da završi na ulici sa majkom starom 80 godina, kćerkom i osmogodišnjom unukom, kao žrtva prevare. Po rečima njegovog advokata Tihomira Hrnjaka, u pitanju je nezabeležen pravni presedan.

Jula prošle godine Milivojević je odlučio da proda porodični stan na Dorćolu, u Ulici Milorada Gavrilovića 7, gospođi iz Zubinog Potoka. Zaključili su ugovor o kupoprodaji i overili ga kod javnog beležnika. Gospođa je otišla u banku da prebaci pare, ali je, kako kaže Milivojević, ne plativši ništa volšebno nestala. Nije čak ni tražila primopredaju poseda.

- Poslao sam joj preporučenu opomenu pred utuženje s pozivom za plaćanje ili ću raskinuti kupoprodajni ugovor, i znam da je dopis primila. U međuvremenu, ona inkognito sa trećim licem iz Šida sklapa ugovor o zakupu na moj stan, koji nije platila. Navodni zakupac se nikad nije pojavio na vratima stana, ali je overio ugovor o zakupu kod beležnika i nekoliko dana kasnije i izjavu da nije pušten u zakupljen prostor - ispričao je za " Večernje novosti" prof. Milivojević.

Notar mu je, bez ikakvih provera, solemnizovao takvu izjavu i ona je dobila svojstvo izvršne isprave.

"Zakupac" zatim podnosi predlog za izvršenje Prvom osnovnom sudu u Beogradu, tražeći da vlasnik izađe iz stana, a on bude uveden u posed. Ni u jednom od ovih papira ne pominje se dr Slobodan Milivojević, kao da ne postoji, kao da ne živi tu sa porodicom i kao da stan nije njegov. Sud za manje od mesec dana donosi rešenje i predmet stiže do izvršitelja.

- Nisam znao šta se dešava iza mojih leđa, već sam pokrenuo spor za raskid kupoprodajnog ugovora. A onda sam dobio obaveštenje da će se 24. juna, po rešenju Prvog osnovnog suda, sprovesti izvršenje - ispražnjenje stana i predaja u posed poveriocu iz Šida. Bio sam šokiran - priča prof. Milivojević.

Uložio je, uz pomoć advokata, prigovor izvršitelju i lično odneo punomoćje. Kako kaže, to punomoćje, kao i ugovor o zakupu i izjava na osnovu koje se traži iseljenje, volšebno su nestali iz izvršiteljskih spisa. Niko se nije pojavio na najavljenom iseljenju. Izvršitelj je izjavio da je uspeo da ubedi izvršnog poverioca da odloži.

- Izvršitelj nas je uputio na žalbu Prvom osnovnom sudu, koji ne zaseda zbog poplave, i zakazao novo izvršenje za 24. jul, iako do tada Prvi sud neće odlučiti, niti će parnični sud doneti meru zabrane raspolaganja - kaže za pomenuti list Milivojevićev zastupnik Tihomir Hrnjak.

"Zakupac" je, inače, kako je čuo, čest učesnik na izvršiteljskim licitacijama prinudno zaplenjenih nekretnina.

Traži kaznu za notara i izvršitelja

Milivojević je podneo krivične prijave protiv gospođe iz Zubinog Potoka i poznanika koji ga je sa njom povezao zbog prevare. Podneće prijave zbog zloupotrebe ovlašćenja i protiv izvršitelja i notara.

BONUS VIDEO:

MEDVED NA DRUGOM SPRATU?! Gladna životinja mu se uspentrala na terasu! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.