POP KOJI JE SLUŽIO OPELO ĐENERALU DRAŽI OTAC JE NAŠEG LEGENDARNOG GLUMCA: Obojica su voleli četnike
Sveštenik Milovan Glogovac, Foto: Kurir.rs

Evo o kome je reč

POP KOJI JE SLUŽIO OPELO ĐENERALU DRAŽI OTAC JE NAŠEG LEGENDARNOG GLUMCA: Obojica su voleli četnike

Službi su prisustvovali mnogi zvaničnici, poput Matije Bećkovića, članovi SANU, ali i svi oni koji su podržavali Dražinu ideologiju

Objavljeno:

Juče je u Beogradu održan parastos Dragoljubu Draži Mihailoviću i svim njegovim stradalim vojnicima. Čiča Draža je poginuo 1946, a svakog 17. jula, na dan njegove smrti, u Beogradu se održava pomen.

Ove godine je Pokret obnove Kraljevine Srbije(POKS) priredio pomen Draži Mihailoviću, koji je održan u Vojničkoj Crkvi Ružica na Kalemegdanu.

Službi su prisustvovali mnogi zvaničnici, poput Matije Bećkovića, članovi SANU, ali i svi oni koji su podržavali Dražinu ideologiju. Među pomenutima je bio Dražin unuk, Vojislav Mihailović, a parastosu je prisustvovala i Dražina unuka.

Sam pomen u Vojničkoj Crkvi Ružica na Kalemegdanu održao je Prota Milovan Glogovac, otac pokojnog glumca Nebojše Glogovca koji je u seriji "Ravna gora" tumačio lik Draže Mihailovića.

foto: Printscreen/youtube

Za službu koju je održao Prota Milovan Glogovac mnogi od prisutnih su prokomentarisali kako je prelepo služena, te da prota božanstveno peva.

Otac Milovan se pomolio za spasenje duše Draže Mihailovića, a potom se svima zahvalio što su parastosu prisustvovali. Nakon toga je ustupio reč istoričaru Veselinu Đuretiću, koji je Proti takođe, iskazao zahvalnost.

foto: Kurir.rs

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.