Lav pivo pokrenulo kampanju za očuvanje orla krstaša
Lavovski za orlove!, Foto: Lav pivo

Lavovski za orlove

Lav pivo pokrenulo kampanju za očuvanje orla krstaša

Tako će po jedan dinar od svake prodate 0.5 flaše Lav piva biti odvojen za obnovu staništa ove fascinantne ptice, koja je, uprkos činjenici da celu istoriju predstavlja simbol sa grba naše zemlje, danas u Srbiji na rubu opstanka

Objavljeno: 18.07.2019. 14:21h

Lav pivo, najpopularniji domaći brend kompanije Carlsberg Srbija, u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, pokrenulo je kampanju “Lavovski za orlove”, koja ima za cilj obnavljanje brojnosti orla krstaša u Srbiji.

Tako će po jedan dinar od svake prodate 0.5 flaše Lav piva biti odvojen za obnovu staništa ove fascinantne ptice, koja je, uprkos činjenici da celu istoriju predstavlja simbol sa grba naše zemlje, danas u Srbiji na rubu opstanka. Predstavljanju kampanje prisustvovali su ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan, generalni direktor Carlsberg Srbija, Vladimir Vava, i direktor Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Milan Ružić.

foto: Lav pivo

Kamo sreće da je više kompanija koje na ovaj način iskazuju svoju društvenu odgovornost. Bez čuvanja životne sredine, kao što to radi kompanija Carlsberg u okviru celokupnog poslovanja, nema biodiveziteta, a samim tim ni orla krstaša. Ova akcija će doprinteti tome da uslove za orla krstaša učinimo boljim i da mu pomognemo da opstane u našoj zemlji” – izjavio je minister Trivan povodom pokretanja ove kampanje.

foto: Lav pivo

Orao krstaš je kroz celu istoriju Srbije bio njen simbol, a kampanjom ‘Lavovski za orlove’ odlučili da učinimo nešto povodom ugroženosti ove vrste i, zajedno sa partnerima, podignemo svest o neodvojivosti identiteta stanovnika Srbije od životne sredine u kojoj vekovima žive. Zahvaljujući bliskoj vezi ljubitelja piva sa našim brendovima, smatramo da je Lav pivo odličan kanal da u očuvanje naših prirodnih bogatstava uključimo i svoje potrošače, sa ciljem da omogućimo orlovima krstašima da ponovo u Srbiji imaju stanište koje odgovara njihovim potrebama” – rekao je generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija Vladimir Vava.

foto: Lav pivo

Milan Ružić iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije pojasnio je uzroke nestanka orlova krstaša iz naše zemlje

Gubitak staništa i plena, trovanje i ubijanje iz vatrenog oružja doprineli su da naša populacija orlova krstaša trenutno broji svega jedan par, koji se godinama uspešno gnezdi na severu Banata. Orlovi Bora i Eržika, junaci naše priče, uspešni su zato što se čuvaju danonoćno, no, i pored toga, ne možemo reći da je posao završen. Opasnosti vrebaju sa svih strana, a povećanje populacije krstaša u Srbiji uslovljeno je postojanjem drugih lokacija na kojima ima drveća povoljnog za izgradnju masivnih gnezda, bogatstvom plena i bezbednim prostorom u kome nema uznemiravanja i direktnog ugrožavanja” – objasnio je Ružić.

foto: Lav pivo

Upravo ovih dana očekuje se da mladunci Bore i Eržike prvi puta rašire krila i polete iz gnezda, a hoće li se i oni jednoga dana gnezditi u Srbiji ili negde drugde, zavisi upravo od ovakvih inicijativa, te spremnosti svakog od nas da se uključi i doprinese njihovoj uspešnosti.

foto: Lav pivo

Više informacija o kampanji možete pronaći na www.lavovskizaorlove.rs

BONUS VIDEO:

VABIO MEDVEDA DA MU JEDE IZ RUKE! Rus hteo da podeli ulov sa gladnom zverkom! Usledila je neverovatna scena! (VIDEO)

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media