KRV NIJE VODA! Jutkin bratanac TROŠI IZ BUDŽETA pare kao da su njegove! OVO SU PRIJAVE PROTIV NJEGA (FOTO)
Jutkin bratanac TROŠI IZ BUDŽETA pare kao da su njegove!, Foto: Printscreen

bahatost na nivou

KRV NIJE VODA! Jutkin bratanac TROŠI IZ BUDŽETA pare kao da su njegove! OVO SU PRIJAVE PROTIV NJEGA (FOTO)

Protiv Ivana Jeličića podneto je nekoliko krivičnih prijava

Objavljeno: 22:03h
Milica Božinović

Ekipa Espresa došla je u posed nekoliko krivičnih prijava koje je su podnete protiv bratanca Milutina Jeličića Jutke, Ivana Jeličića, odgovornog lica JKP "Rasina", zbog više krivičnih dela.

Milutin Jeličić Jutka je inače dospeo u žižu javnosti kada ga je sedam žena optužilo za seksualno uznemiravanje, a sud je uvažio samo optužbe njegove biše sekretarice Marije Lukić. Više o tome pročitaje OVDE.

Što se Ivana Jeličića tiče, jedno od dela koja mu se stavljaju na teret je nenamensko trošenje sredstava javnog preduzeća (član 362a) i zloupotreba službenog položaja u vezi sa javnom nabavkom (član 228 KZ). Protiv Ivana Jeličića krivična prijava podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu.

Naime, kako se stoji u krivičnoj prijavi Ivan Jeličić (bratanac Milutina Jeličića Jutke) je bez odluke SO Brus, (jer mu je na sednici SO Brus održanoj 15. decembra 2017. godine, oduzeto isključivo pravo za nabavku dobara i usluga javne rasvete), zaključio ugovor sa privrednim društvom "Gandi light", čiji je vlasnik Mladen Radenković, sin pomoćnika opštine Burs i "Struja tim plus", čiji je vlasnik Saša Radulović.

foto: Privatna arhiva

Dalje se navodi da je Jeličić izdao naloge, overio ih i izvršio plaćanja, u najvećem broju slučajeva 2018. i 2019. godine, za pomenute radove, javne rasvete, te na ovaj način izvršio krivična dela nenamensko trošenje sredstava javnog preduzeća i zloupotreba službenog položaja u vezi sa javnom nabavkom.

"15.06.2018. godine SO Brus daje rešenje JKP "Rasini" na program održavanja javnog osvetljenja sa cenovnikom, ali i tada ne vraća delatnost javne rasvete, već obavezuje OU Brus, u skladu sa zakonom o javnim nabavkama, da izabere izvršioca koji će obavljati poslove komunalne delatnosti javnog osvetljenja, a što do današnjeg dana nije urađeno. Na ovaj način su privredna društva, izvrgavajući zakon, stekli protiv pravnu imovinsku korist u višemilionskim iznosima. Pravno lice JKP "Rasina" nije u pomenutom periodu imalo zaključen ugovor sa EPS - om o radovima koji će da se izvode, sa gore pomenutimprivrednim društvima", navodi se u krivičnoj prijavi protiv Ivana Jeličića.

Ivan Jeličić se još tereti i za krivično delo nesprovođenje javne nabavke (član 228) KZ i zloupotrebe službenog položaja, (član 393 KZ) i zloupotreba položaja odgovornog lica (član 227 KZ).

Ivan Jeličić
Ivan Jeličić foto: Printscreen / Youtube / RTV Brus

Imenovani je zloupotrebom službenog položaja u više navrata, a bez sprovedenog postupka javne nabavke i bez zaključenog ugovora o javnoj nabavci, odobrio izvođenje građevinskih radova u okviru dvorišta voznog parka JKP Rasina na katastarskim parcelama 1061 i 1062, a u više navrata odobrio privatnom preduzetniku "Beton stil Raca" SZR Aleksandrovac u okvirnoj vrednosti od oko četiri miliona dinara, a za šta nije imao odluku SO Brus, ni odluku Nadzornog odbora JKP "Rasina".

Dalje stoji da je Jeličić u više navrata utrošio više milona dinara u adaptaciju i rekonstrukciju objekta broj 2 na katastarskoj parceli 1061 KO Brus koja nije vlasništvu i nije data na korišćenje, a ne služi za obavljanje delatnosti JKP "Rasina".

foto: Privatna arhiva

Naime, odlukom od 28.02.2017. godine, opština Brus je JKP "Rasina Brus" dodelila na korišćenje objekat Zgrada zdravstva broj 3 na katastarskoj parceli broj 1031 KO Brus, koja je upisana u list nepokretnosti.

Navodi se da je navedeni objekat za koji je podneta prijava nikada nije dat na korišćenje, a nije ni u svojini JKP "Rasina", te se postavlja pitanje, po kom osnovu je JKP "Rasina" izvršilo višemilionsko ulaganje bez raspisivanja javne nabavke i bez odluke SO Brus?

"U konkretnom slučaju treba pozvati na odgovornost Nadzorni odbor, jer su doneli odluke u više slučajeva da se odobre takvi radovi i to za zamenu stolarije i izradu spoljne fasade uz obrazložnje da će se sredstva obezbediti preko subvencija opštine, iako su u momentu donošenja odluke znali da opština JKP "Rasini", daje jedino subvencije za vodu i to za razliku između ekonomske i prodajne cene vode", stoji u krivičnoj prijavi protiv Ivana Jeličića koju je podnela Agencija za privredna društva.

Podsetimo, direktor JKP Rasina Brus Ivan Jeličić za medije je negirao navode da je radnica tog preduzeća Vukosava Đokić dobila otkaz. Kako je rekao, ona je sama dala otkaz.

Podsetimo, Ivan Jeličić našao se u centru skandala i kada se saznalo da je javno komunalno preduzeće "Rasina Brus", čiji je on direkotr, otpisalo firmi "Panikop" d. o. o. Kobilje, koja je u vlasništvu doskorašnjeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića, dug za vodu od čak 226.189 dinara.

Ivan Jeličić vodi preduzeće JKP Rasina od maja 2016. godine.

Komentar smo pokušali da dobijemo od preduzeća JKP Rasina i njenog direktora Ivana Jelačića, ali do objavljivanja teksta nismo dobii odgovore na postavljena pitanja.

BONUS VIDEO: JUTKA IZAŠAO IZ SUDNICE: Okupljeni skandiraju Pravda za Mariju, a drugi uz aplauz viču Jutka!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.