VUKOSAVA DOBILA OTKAZ JER JUTKA TAKO KAŽE! Odmazda šerifa iz Brusa prema ženi koja sad neće imati od čega da živi
Marija Lukić je odmah reagovala JER JE TO OSETILA NA SVOJOJ KOŽI, Foto: ap/darko vojinović, Filip Plavčić

BAHATI MOĆNIK

VUKOSAVA DOBILA OTKAZ JER JUTKA TAKO KAŽE! Odmazda šerifa iz Brusa prema ženi koja sad neće imati od čega da živi

O pritiscima je Marija govorila glasno

Objavljeno:

Vukosava Đokić, koja je na protestu podrške Milutinu Jeličiću Jutki pred kamerama priznala da joj je naređeno da dođe na taj skup je otpuštena.

Ova žena sada se nalazi na Birou za zapošljavanje.

Vukosava je otkaz dobila iz JKP "Rasina" gde je direktor Ivan Jeličić, bratanac Milutina Jeličića Jutke.

Kako se i sama našla u istoj koži, odmah je reagovala Marija Lukić, jedina žena koja je u sudskom sporu sa lokalnim šerifom Jutkom, kog je tužila za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja.

Ona je odmah reagovala na društvenim mrežama.

Kako Marija kaže za Espreso, već dan nakon što je Vukosava pred kamerama rekla da joj je naređeno da dođe na skup ili će dobiti otkaz, planirao se njen otkaz.

- To je zaustavio Jutka, jer je bio svestan da će informacija odmah procuriti, a to mu u tom trenutku nije trebalo. Nije prošlo ni mesec dana, a žena je proglašena tehnološkim viškom.

Da tuga bude još veća, žena koja je za platu od 27.000 dinara čistila ulice i jedva krpila kraj s krajem, živeći u strahu da ne dobije otkaz i izgubi "koru hleba", sada je na birou.

- Koliko sam čula, njen direktor je rekao da je sama dala otkaz. Ne bi me čudilo da su joj rekli da to navede kao razlog prekidanja radnog odnosa po odlasku na bito. Nadam se da to nije rekla jer u tom slučaju gubi obeštećenje od firme i nadoknadu sa biroa. To samim tim znači da ostaje bez ikakvih primanja do decembra kad puni 52. godine i kad bi trebalo da dobije penziju pokojnog supruga od 12.000 dinara - priča Marija Lukić i dodaje da je potpuno nelogično što je žena dala otkaz.

- Kako je to uradila baš sad? Čistila je ulice po minusu, nekako pregurala celu zimu, i sad kad je granulo proleće iznenada daje otkaz... Sumnjam u to, i verujem da je otpuštena zbog onoga što se desilo.

Inače, Marija podseća da se našla u Vukosavinoj koži i da ju je zbog toga odmah kontaktirala. Dobro zna kako je ostati bez primanja u tako maloj opštini, u kojoj caruje čovek koji vam je na taj način zatvorio vrata ka svakom drugom zaposlenju.

O pritiscima je govorila glasno. Ranije je rekla:

- Pritisci sa raznih strana - od pretnji licem u lice, do pretnji preko društvenih mreža koje sam prijavljaivala. Pisala sam Zorani Mihajlović, Aleksandru Vučiću, otvoreno pismo javnosti, i niko mi nije odgovarao. Pisale su i ostale žene, niko nam se nije ni obratio, ni odgovorio na to (…) 8. marta sam podnela prijavu, 9. marta dobila otkaz, a 19. marta je na predlog Veća kojim je Jeličić predsedavao, doneta odluka da se mužu skloni salon koji je u privremenom objektu, iako u toj zoni postoji još pet privremenih objekata.

Podsetimo, Vukosava Đokić nakon otkaza rekla je da nikome ništa ne zamera i da ju je sustigla muka, jer je ostala i bez muža.

- Žao mi je što nemam posao. Sad sam na tržištu. Ja nikome nisam dužna. Svi su za mene dobri.Svi su za mene sjajni. Ja sam dete sa sela, imam malo stoke. Imam sina, dve ćerke i unučiće. Muž mi je umro, stigla me je muka - tužno dodaje ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / S.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.