TAKSISTI U CENTRU BEOGRADA ŠTRAJKUJU GLAĐU: Nećemo da budemo divljaci, hoćemo naše dozvole i DA RADIMO! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

nemaju drugu opciju

TAKSISTI U CENTRU BEOGRADA ŠTRAJKUJU GLAĐU: Nećemo da budemo divljaci, hoćemo naše dozvole i DA RADIMO! (FOTO) (VIDEO)

Taksisti su odlučni u svojoj nameri da im se omogući pravo zagarantovano Ustavom, a to je pravo na rad

Objavljeno:

Ističu da je sve organizovano regularno, po zakonu.

Ispoštovali smo sve zakonske procedure što se tiče organizacije štrajka, počevši od prijave, policije, bezbednosne provere, kao do toga da su ovde postavljena ovlašćena lica koja će čuvati red i mir."- rekao nam je ovaj taksista.

Oni će se kako kažu, maksimalno truditi da ne ometaju građane u obavljanu svakodnevnih obaveza i naglašavaju da su bili prisiljeni na ovakav korak. Kako je štrajk počeo danas, ovih dana se u Nemanjinoj očekuje još vozila i taksista koji će se naknadno pridružiti.

foto: Filip Plavčić

Još jedan od nezadovoljnih taksista, rekao nam je svoje razloge za početak štrajka:

"Kako sam 2015. godine, kada sam podneo zahtev za dobijanje dozvole, ispunjavao sve uslove, odbijen sam jer nije postojalo slobodno mesto za taksi vozilo. Od prvog januara do prvog februara 2017. godine je bio konkurs za dobijanje taksi dozvole, na kome sam odbijen, jer ne ispunjavam jedan uslov koji sam ispunjavao ranije, a to je da imam radno iskustvo."

foto: Filip Plavčić

"Skupili smo se ovde zato što smo, zbog loše odluke obeleženi kao neki divljaci, koji rade bez ikakve kontrole. Sklonili sa ulice i parkirali ovde u Nemanjinoj ispred Vlade ne bi li dobili status regularnih taksista koji plaćaju porez i učestvuju u razvijanju ovog društva." - rekao nam je još jedan od štrajkača.

Taksisti su odlučni u svojoj nameri da im se omogući pravo zagarantovano Ustavom, a to je pravo na rad. Ne žele da rade protivzakonito i zbog toga im je jedina trenutna opcija štrajk. Štrajk glađu, kao prilično radikalna mera, može ozbiljno ugroziti zdravlje, pa se nadamo da će ovi ljudi uskoro ostvariti svoja prava i nastaviti pošteno da zarađuju za hleb.

(B.Kontić)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.