TAKSISTI U CENTRU BEOGRADA ŠTRAJKUJU GLAĐU: Nećemo da budemo divljaci, hoćemo naše dozvole i DA RADIMO! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

nemaju drugu opciju

TAKSISTI U CENTRU BEOGRADA ŠTRAJKUJU GLAĐU: Nećemo da budemo divljaci, hoćemo naše dozvole i DA RADIMO! (FOTO) (VIDEO)

Taksisti su odlučni u svojoj nameri da im se omogući pravo zagarantovano Ustavom, a to je pravo na rad

Objavljeno:

Danas u 10.00 časova započeo je štrajk glađu taksista, koji su parkirali svoja vozila preko puta zgrade Vlade Republike Srbije u Nemanjinoj ulici.

Štrajk je prijavljen na 7 dana, a kako kažu taksisti, neće odustati dok ne budu imali neke konkretne dogovore. Kolona od četrdesetak vozila parkiranih sa desne strane kolovoza Nemanjine ulice, jedini je pokazatelj da se nešto dešava. Pošto nisu imali drugu opciju da ostvare svoje pravo, odlučili su se na ovaj radikalan potez.

foto: Filip Plavčić

Njima se naime, od 2017. godine traži PIO fond kao dokaz o radnom iskustvu. Kako nam je rekao jedan od taksista, oni su svi radili u firmama i imaju potvrde, sertifikate i sve ostale neophodne uslove, osim PIO fonda u kome nisu registrovani.

"Organizovali smo štrajk glađu, kao najradikalniju meru, zbog nepravilnosti oko izdavanja saglasnosti za ispunjenost uslova o obavljanju taksi delatnosti. Primljeni smo u Vladu Srbije na preliminarne razgovore i napravili smo načelan dogovor da će se raditi na rešavanju naših problema. Spremni smo da istrajemo do kraja u toj priči i ne želimo da odustanemo, iako imamo obećanja Vlade da će nam problem biti rešen.

foto: Filip Plavčić

Naš zahtev je da se na zakonit način utvrdi radno iskustvo, tačnije da se PIO fond koji su nam tražili kao uslov ne primenjuje za izdavanje taksi dozvole."- rekao nam je jedan od organizatora štrajka.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.