KUM NIJE DUGME: Jedna manifestacija u SRBIJI slavi KUMSTVO na najlepši način! (FOTO)
Foto: Promo

VRH!

KUM NIJE DUGME: Jedna manifestacija u SRBIJI slavi KUMSTVO na najlepši način! (FOTO)

U prelepom ambijentu planinskog sela Goračići kod Guče, na planini Jelici, 10. i 11. juna održava se tradicionalna manifestacija "Sabor kumova 2017"

Objavljeno:
foto: Promo

Dr Dušan Cogoljević podseća da Sabor kumova pored promovisanja običaja kumstva i sporta, usmeren i na promovisanje turizma na Jelici. On je istakao da će se u Goračićima okupiti studenti nekoliko visokoškolskih ustanova, kao i učenici srednjih ugostiteljskih škola.

- Sabor kumova pokušava da dovede mlade u ove krajeve iz kojih je mladost nažalost otišla, da vide lepote Srbije i uvere se da i ovde mogu lepo da se provedu - rekao je on.

On je rekao da su svoje učešće na Saboru kumova potvrdili učesnici iz čitavog regiona.

foto: Promo

- Dragačevo i Jelica će ugostiti posetioce iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Bugarske - rekao je dr Cogoljević.

Svečano otvaranje "Sabora kumova", održava se u subotu 10. jun u 12 sati, u porti crkve u Goračićima. Istovremeno će početi Jelica kup u malom fudbalu. Takmičenje u spremanju jeličke gibanice počinje od 12.30 sati i to u tri kategorije: amateri, kuvari profesionalci i učenicu ugostiteljskih škola, a pobednike bira stručni žiri sastavljen od najboljih srpskih kulinara.

Centralni događaj manifestacije, Kumovski višeboj, počinje u 13 sati. U isto vreme počinje i stonotenski meč STK Banat-VŠ PEP. U 17 sati održava se književno veče i promocija knjige o Goračićima i Dragačevu.

foto: Promo

Svi koji dođu u Goračiće u subotu mogu da posete i Muzej Goračićke bune, izložbu samoukih slikara i vajara Dragačeva, uživaju u domaćim specijalitetima, zvuku trube i prelepoj prirodi. U 17 sati održava se književno veče i promocija knjige o Goračićima i Dragačevu.

U sklopu manifestacije, u saradnji sa šahovskim klubom "Jelica PEP", u nedelju 11. juna, organizuje se otvoreni vikend turnir "Dragačevo 2017".

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.