KUM NIJE DUGME: Jedna manifestacija u SRBIJI slavi KUMSTVO na najlepši način! (FOTO)
Foto: Promo

VRH!

KUM NIJE DUGME: Jedna manifestacija u SRBIJI slavi KUMSTVO na najlepši način! (FOTO)

U prelepom ambijentu planinskog sela Goračići kod Guče, na planini Jelici, 10. i 11. juna održava se tradicionalna manifestacija "Sabor kumova 2017"

Objavljeno:

"Sabor kumova" je jedinstvena manifestacija u svetu koja ima za cilj da promoviše i slavi običaj kumstva. Ovaj sabor se održava osmu godinu za redom pod pokroviteljtvom Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP) i uz podršku opštine Lučani i Centra za kulturu Lučani.

Posle Sabora trubača u Guči ovo je najveća manifestacija u Dragačevu.

foto: Promo

Uz bogat kulturno-umetnički program i posluženje jela iz nacionalne kuhinje u okviru "Sabora kumova" organizuju se i sportska takmičenja. Centralni događaj je "Kumovski višeboj" gde će se kumovski parovi nadmetati u šahu, stonom tenisu i skoku u dalj.

Pobednici takmičenja nosiće do sledećeg Sabora kumova laskavu titulu "Najbolji kumovi".

foto: Promo

Na konferenciji za medije povodom predstavljanja ovogodišnjeg programa Sabora kumova govorili su članovi organizacionog odbora manifestacije: osnivač Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo dr Dušan Cogoljević i direktor Visoke strukovne škole "Prof. dr Radomir Bojković" dr Đorđe Minkov.

foto: Promo

- Očekujemo da će se u subotu u Goračićima okupiti veliki broj gostiju, očekujemo strane diplomate, ljude iz javnog života, i veliki broj šahista velemajstora koji će se boriti za pobedu. Pravo učešća u Kumovskom višeboju imaju samo kumovi, tako da se za ovih osam godina održavanja Sabora kumova nekoliko učesnika okumilo kako bi se kvalifikovali za takmičenje - ponosno je istakao dr Minkov.

Kao i predhodnih godina, Sabor kumova ponuditi nove sadržaje posetiocima pa će u Goračićima biti organizovan revijalni stonotenski meč između STK Banat iz Zrenjanina i studenata Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo. Za STK Banat iz Zrenjanina igra Ilija Nestorović koji je vicešampion Balkana i prvak Srbije.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.