Tito nije imao mana, treba nam više Golih otoka danas! ISPRED KUĆE CVEĆA OBELEŽEN DAN MLADOSTI! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

dolaziće dok su živi!

Tito nije imao mana, treba nam više Golih otoka danas! ISPRED KUĆE CVEĆA OBELEŽEN DAN MLADOSTI! (FOTO) (VIDEO)

- Ja sam u to vreme slušao rok muziku, imao dugačku kosu i nosio pocepane farmerke. Niko me nije hapsio, to su sve izmišljotine - kaže jedan od bivših Titovih pionira

Objavljeno: 14:14h

Mustafa zvani Lila jedan od starešina bivših izviđača nam je rekao da će dolaziti da posećuje Titov grob dok god je živ.

- Ja sam ovde redovan svake godine. Dolazim iz Travnika svaki put, ovako star i nije mi teško. Sve zbog mog druga Tita, kaže Lila.

foto: Filip Plavčić

Ukoliko pitate Titove pristalice za Goli otok, svi tvrde da su to laži nacionalista i izdajnika države, međutim neki odgovori su se malo razlikovali.

- Ukoliko si pričao protiv države, a država je bio Tito, naravno da si trebao da budeš kažnjen, nama je sad potrebno 100 Golih otoka da se počiste svi ovi lopovi tvrdi M.J.

foto: Espreso.co.rs

Staniša Bakić, bivši pukovnik JNA, kaže za Espreso kako više nemamo regulisane granice države, kao što je bilo u vreme Tita.

Bilo je i onih koji su ovaj dan iskoristili i da zarade poneki dinar, prodavajući značke, novine i suvenire iz vremena Tita, ali je bilo onih i koji su ih sa velikim ponosom delili džabe.

foto: Espreso.co.rs

"Tri značke u tri boje u čast Tita", rekao je nekadašnji Titov pionir uručivši mi ih kao da su svete.

foto: Espreso.co.rs

Popović Petko iz Kostolca izazvao je dosta pažnje jer je bio jedan od najstarijih pristalica. On nam je otkrio kako je Tito obožavao da se šali i stalno je imao neke doskočice koje su činile da se čovek smeje iskreno.

- Na primer, jednom nas je uhvatio kako spavamo na straži, pa se našalio "Drago mi je da ste svi tako budni i orni". Ismejali smo se kao ludi, priča naš sagovornik.

foto: Filip Plavčić

Većina Titovih bivših pionira su se upisali i u knjigu žalosti, a bilo je i stranaca koji su dolazili u kolonama kako bi odali počast Titu.

foto: Espreso.co.rs

Jedna od glavnih atrakcija je bilo i štand gde su se sakupljali potpisi podrške za odbranu mira prijateljske zemlje Bolivarske Republike Venecuele zato što je kako kažu došlo do njene destabilizacije.

foto: Espreso.co.rs

Oni su odlučili da to urade danas baš na ovoj lokaciji jer je Venecuela oduvek bila prijateljska zemlja Srbiji, naručito u vreme Tita.

BRAVAR JE BIO BOLJI! Pitali smo Beograđane da li im nedostaje Tito. Odgovori bi vas mogli iznervirati! (VIDEO)

Svakog Dana Mladosti, uz prigodan kratak govor, Tito je preuzimao Štafetu uvek napominjući da je ona prethodno nošena rukama omladinaca prelazila hiljade i hiljade kilometara od Triglava do Đevđelije.

Podsetimo se na kraju kako je nekada izgledala proslava Dana mladosti:

(Jelena Jovanović)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.