Tito nije imao mana, treba nam više Golih otoka danas! ISPRED KUĆE CVEĆA OBELEŽEN DAN MLADOSTI! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

dolaziće dok su živi!

Tito nije imao mana, treba nam više Golih otoka danas! ISPRED KUĆE CVEĆA OBELEŽEN DAN MLADOSTI! (FOTO) (VIDEO)

- Ja sam u to vreme slušao rok muziku, imao dugačku kosu i nosio pocepane farmerke. Niko me nije hapsio, to su sve izmišljotine - kaže jedan od bivših Titovih pionira

Objavljeno: 14:14h

Jugonostalgičari i bivši članovi Komunističke partije danas su obeležili 25. maj, dan koji se nekada širom bivše Jugoslavije masovno slavio kao Dan mladosti i rođendan Josipa Broza Tita.

foto: Filip Plavčić

Iako imaju popriličan broj godina, njihov duh je danas bio življi nego ikad! Svi su se smejali, pričali, ali i prepričavali razne anegdote o drugu Titu.

Bili smo na Titovom grobu za Dan mladosti s glogovim kocem u rukama! Da li smo ga zaboli u vampira? (FOTO) (VIDEO)

Pogledajte video:

Miodrag Milošević kaže kako je jedva dočekao današnji datum i kako se sa Titom sastajao čak pet puta..

foto: Filip Plavčić

- Sa drugom Titom sam se sreo 5 puta. Svaki put sam umirao od treme. Prvi put smo se rukovali u Skoplju 1963. godine kada me je pitao koliko imam godina. Odgovorio sam mu "Devet, a imaću i 29". Lupao sam gluposti, koliko sam se uplašio. Svake godine dolazim da mu se poklonim u Kući cveća, i tako će biti dok sam na nogama, priča naš sagovornik.

OVAJ SNIMAK JE TITO NAJSTROŽIJE ZABRANIO: Tokom snimanja se videlo s kim ne može da izađe na kraj! (VIDEO)

foto: Filip Plavčić

Dragan Vasić, nekadašnji pripadnik saveza komunista kaže kako i dalje nije odustao od svojih, odnosno Titovih ideja.

- Ja sam višestruki udarnik i mogu vam reći da se neverovatno oseća Titovo odsustvo. Fali nam dosta da probudi omladinu, da se ljudi ponovo druže, da bude slobode. Sve to je nestalo, objašnjava on.

foto: Filip Plavčić

S.R jedan od starešina bivših izviđača kaže da će dolaziti da posećuje Titov grob dok god je živ. On je takođe istakao, kako su priče o Golom otoku bile neistine.

- Kakav Goli otok, kakva zabrana slobode, ja sam u to vreme slušao rok muziku, imao dugačku kosu i nosio pocepane farmerke. Niko me nije hapsio, to su sve izmišljotine. Taj čovek nije imao mane, poručio je on.

foto: Filip Plavčić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.