Idete u Pargu na letovanje? Prvi put na jednom mestu - sve što treba da znate o ovom letovalištu (INTERAKTIVNA MAPA)
Foto: Privatna arhiva

Espreso turistički vodič

Idete u Pargu na letovanje? Prvi put na jednom mestu - sve što treba da znate o ovom letovalištu (INTERAKTIVNA MAPA)

Odlučili smo da vas povedemo u obilazak grčkog bisera na Jonskom moru - ostaje samo da spakujete kofere

Objavljeno:

Takođe, u gradu postoji nekoliko marketa u kojima su cene "šarene", ali svakako nešto više nego kod nas. Tako ćete hleb plaćati 0,7 - 1,12 evra, litar jogurta 2 - 4 evra, litar mleka 1,1 - 2,50 evra, paket od 6 jaja 1,20 - 1,50 evra, dok se voće kreće od 1,80, koliko traže za kologram breskvi, do 4 evra, ukoliko se odlučite za trešnje.

Raj na zemlji: Nećete verovati da ovakovo ostrvo zaista postoji (FOTO)

Ono što takođe krasi Pargu jeste veliki broj taverni - možete ih naći gde god da se okrenete - da li je to gradsko šetalište, ili je put za Valtos. I cene u njima nisu previsoke - jela se kreću od 8 evra, koliko treba izdvojiti za porciju musake u nekom skromnijem restoranu, do 20-ak evra. Pice koštaju 5 - 12 evra, roštilj 5 - 14 evra, Giros sendvič 2,30 - 3,50 evra, dok je Giros porcija nešto skuplja, 5 - 8 evra. Salate se kreću 2 - 5 evra. Od restorana izdvojili bismo: Aegis Dine&Drink i Taverna Stefanos, a posebno restoran Bacchos. Ono po čemu je poseban jeste tradicija konobara da prave dobru atmosferu. Svako veče, u trenutku kad je restoran pun gostiju, dok ostali stoje na šetalištu čekajući da se neki sto isprazni, pusti se tradicionalna grčka muzika i konobari povedu kolo u koje uvlače i raspoložene goste. Nastaje opšte veselje, a u zanosu konobari neretko i razbijaju tanjire.

foto: Privatna arhiva

O ljubaznosti osoblja da ne govorimo - u stanju su da se popnu na sto pored kako bi vam pružili najbolju fotografiju - iz ptičje perspektive. Na kraju svakog obroka u restoranu dobićete dezert ili čašicu čuvene Metakse na račun kuće, što nije pristojno da odbijete.

Što se pića tiče, kafe koštaju oko 3,5 evra, piva 3 - 5 evra, sokovi 2 - 4,5 evra, dok je za koktele potrebno izdvojiti 7 - 10 evra.

Od mesta za izlaske izdvojili bismo koktel bar Veranda. Reč je o penthausu sa koga ćete imati fantastičan podgled, dok slušate odlične mikseve, i ispijate neverovatno dobre koktele.

Šta još da vam kažemo, osim da je Parga mali grad koji odiše duhom mediterana, mira i čarolije. Grad u koji se svi zaljube i čvrsto odluče da ga posete barem još jednom tokom života. Grad bogat i istorijom i magičnom lepotom. Šta da vam kažemo, osim: "Srećan put" i "Uživajte"!

(Biljana Acković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.