DAJU NAM POLA PLATE, NEMAMO NI ZA HRANU! Teror nad srpskim građevincima na Malti je nečuven!
Foto: Dragana Udovičić, Ilustracija

sramota!

DAJU NAM POLA PLATE, NEMAMO NI ZA HRANU! Teror nad srpskim građevincima na Malti je nečuven!

Pod uslovom da ostanu anonimni, istočnoevropski radnici pričaju za "Sandej tajms ov Malta" o tamnoj strani ostrvskog građevinskog buma
Objavljeno: 16:05h

Odeljak na platnom listiću koji se odnosi na plaćanje nacionalnog osiguranja takođe je označen nulom ili potpuno prazan.

Nikita i Bogdan su dvojica od nekoliko građevinskih radnika koji su ove nedelje podneli grupnu žalbu protiv jednog broja građevinskih firmi posle nekoliko meseci odbitaka na isplatnim listićima na ime, kako insistiraju, nepoštenih kazni.

Izvori u vladi navode da je Ministarstvo za industrijske i radne odnose upoznato sa tvrdnjama o ovim neregularnostima u građevinskoj industriji nakon što je primilo nekoliko dopisa poslednjih meseci.

Ali, mnogi radnici se plaše da progovore.

"Jedva mogu da platim stanarinu, brinem se da neću moći da kupim hranu. Imam 39 godina, radim ceo život i ne mogu da prihvatim ovakvu situaciju", kaže Nikita.

Navodi da je prijavio slučaj i vlastima kojima je poslao dopis, ali strahuje od odmazde.

"Već su mi rekli da, ako se žalim ili pravim probleme, ovde više neću naći posao. Situacija je strašna, ljudi treba da znaju da se to događa", zaključio je Nikita u razgovoru za "Sandej tajms ov Malta".

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.