SRBIN IZ BEČA POGLEDAO SNIMAK NA KOM SE NAVODNO VIDI DANKA: Otkrio nepoznate DETALJE DO SADA, spomenuo i POLICIJU
Foto: Damir Dervišagić, Društvene mreže, Tamara Trajković

POTRAGA ZA DANKOM SE NASTAVLJA

SRBIN IZ BEČA POGLEDAO SNIMAK NA KOM SE NAVODNO VIDI DANKA: Otkrio nepoznate DETALJE DO SADA, spomenuo i POLICIJU

Kako navodi, pretpostavljam da je to možda i u sklopu istrage, da možda nije ni pametno objavljivati

Objavljeno: 21:33h

- Svi mi koji živimo ovde, pratimo i naše medije iz bivše Jugoslavije i preko Facebooka, Instagrama smo vrlo, vrlo informisani šta se dešava u Srbiji, tako da sam siguran da 90 odsto naših ljudi koji žive ovde zna da je nestala devojčica u okolini Bora i da je velika potraga za njom, kaže za "Blic" novinar iz Beča Dejan Ristić.

Novinarka "Blica" razgovarala je sa Ristićem o potrazi nestale Danke Ilić (2) koja je danas ušla u sedmi dan. Nakon što je osvanuo snimak koji je nastao u Beču, a na kojem je devojčica koja podseća na nestalu Danku, u potragu se uključila i austrijska policija.

- Tek se sinoć oko pola sedam, čini mi se, prvi tekst pojavio. U pitanju su novine Kleine Zeitung. Oni su objavili ono što su i preneli srpski mediji - da je u javnost na društvenim mrežama izašao neki video. Ja sam video taj video i jeste sigurno Beč u pitanju, pošto se prepoznaje i tramvaj koji se vidi iza devojčice i hidrant koji je prepoznatljiv za bečke ulice. Što se tiče nekih drugih novina, zaista ove Die Presse ili Kurir ili Standard nisu objavili ništa. Mene malo iznenađuje da policija na svojoj internet stranici ništa nije objavila, zato što i policija austrijska policija ima jako lepo uređenu stranicu, gde objavljuju s vremena na vreme press informacije - kaže naš sagovornik.

Kako navodi, pretpostavljam da je to možda i u sklopu istrage, da možda nije ni pametno objavljivati.

- Sa druge strane, mislim da nije ni loše objaviti da bi se narod alarmirao. Ne zaboravimo da ovde ima preko 150.000 Srba, odnosno oko 200.000 ex-Jugoslovena - rekao je Ristić za "Blic".

1 / 4 Foto: PRINTSCREEN/INTERPOL

Zatim je pročitao tekst iz jednih novina u Beču u kojima se navodi: "Bečka policija potvrđuje da je državljanin Srbije koji živi u Beču rekao da je u subotu uveče oko 20 sati na tramvajskoj stanici u centru Beča video devojčicu nestalu iz Srbije sa dve žene. Zatim je kontaktirao srpske vlasti i oni su se obratili bečkoj policiji sa zahtevom za istragu.

- Portparol bečke policije Markus Ditrih rekao je da je svedok intervjuisan i obezbeđen je snimak koji je muškarac napravio na osnovu svog zapažanja na ulici. Za slučaj je saznao preko društvenih mreža, a tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala devojčica predmet su istrage koja je u toku, rekao je portparol. Pretpostavljam da će danas, budući da je prethodnih dana bio Vaskrs, početi da se to razvija i u medijima ovde - kaže Ristić.

Povodom potrage za nestalom devojčicom oglasio se i ambasador Srbije u Beču Marko Blagojević.

- U kontaktu smo i u koordinaciji sa našim MUP-om i u dogovoru sa njima smo to i uradili. U koordinaciji smo i sa austrijskom policijom koja je pokrenula istragu i sada očekujemo da austrijska policija utvrdi identitet lica koja se nalaze na ovom snimku - navodi Blagojević.

Cela Austrija deli slike nestale Danke

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: Nenad Kostić, Društvene mreže

Srpska novinarka Vera Marjanović uključila se u "Jutro na Blic" gde je otkrila da je cela javnost u Austriji upućena u slučaj nestale Danke Ilić (2) iz Bora za kojom se traga već sedam dana.

Ističe da mediji u ovoj zemlji pišu da je devojčica sa snimka bila veoma uznemirena, da je vrištala kada su joj Rumunke nešto pričale i da je jedino što zameraju čoveku koji je napravio snimak je to što nije odmah alarmirao policiju.

Vatogasci na deponiji u Banjskom polju

Policija je raščišćavala deponiji u Banjskom polju

Policija i vatrogasci pregledaće danas deponiju na Starom banjskom putu u istrazi nestanka Danke Ilić, saznaje "Blic".

Bager raskopava divlju deponiju na starom putu, policija blokirala prilaz.

Bonus video:

00:56

INTERPOLOVA ŽUTA POTERNICA MOŽDA VRATI MALU DANKU KUĆI!? Rajko Nedić otkrio kako bi međunarodna objava ZAVRŠILA POTRAGU

(Espreso/Blic/Valentina Danilović/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.