OGLASIO SE AMBASADOR SRBIJE U BEČU: Evo šta je poručio o slučaju nestale Danke Ilić
Danka Ilić, Foto: SCREENSHOT / DRUSTVENE MREZE

ambasada obavestila javnost

OGLASIO SE AMBASADOR SRBIJE U BEČU: Evo šta je poručio o slučaju nestale Danke Ilić

Policija i vatrogasci pregledaće danas deponiju na Starom banjskom putu u istrazi nestanka Danke Ilić

Objavljeno: 20:00h

- Uloga ambasade je bila da po pravilu obavesti i poveže što širi krug naših državljana i da skrene pažnju na ovaj slučaj i na mogućnost da se devojčica koja je nestala nalazi na teritoriji Austrije, kaže za "Blic" Marko Blagojević, ambasador Srbije u Beču.

Sagovornik Blica navodi da je ambasada obavestila javnost, pre svega naše državljane o snimku devojčice koja odgovara opisu nestale Danke Ilić, a koji je nastao u centru Beča.

- U kontaktu smo i u koordinaciji sa našim MUP-om i u dogovoru sa njima smo to i uradili. U koordinaciji smo i sa austrijskom policijom koja je pokrenula istragu i sada očekujemo da austrijska policija utvrdi identitet lica koja se nalaze na ovom snimku - navodi Blagojević.

Kako navodi, jedna od najboljih saradnja između dve zemlje je upravo na polju saradnje dva ministarstva unutrašnjih poslova, tako da je tu komunikacija besprekorna.

- Stalno smo u kontaktu sa načelnikom UKP-a i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i oni zaista posvećeno rade na ovom slučaju. Mi smo u stalnom kontaktu, pratimo sve što je novo i što može da pomogne ili ubrza utvrđivanje istine u vezi sa ovim slučajem. Mi to delimo i sarađujemo zaista besprekorno i profesionalno - navodi ambasador Srbije u Beču.

Podsetimo, austrijska policija počela je da traga za Dankom, a srpska policija je Europolu dostavila sve podatke i sam snimak koji je zabeležio jedan Srbin koji živi u Beču.

Kriminalistička služba pokrajine Beč objasnila je kako je slučajni prolaznik primetio devojčicu koja liči na Danku u prisustvu dve žene, a Interpol je raspisao žutu poternicu za devojčicom.

Ujak Danke Ilić u policiji

Ujak Danke Ilić došao je danas oko 11 sati u policijsku stanicu u Boru gde daje izjavu povodom nestanka sestričine Danke Ilić (2).

Cela Austrija deli slike nestale Danke

Srpska novinarka Vera Marjanović uključila se u "Jutro na Blic" gde je otkrila da je cela javnost u Austriji upućena u slučaj nestale Danke Ilić (2) iz Bora za kojom se traga već sedam dana.

Ističe da mediji u ovoj zemlji pišu da je devojčica sa snimka bila veoma uznemirena, da je vrištala kada su joj Rumunke nešto pričale i da je jedino što zameraju čoveku koji je napravio snimak je to što nije odmah alarmirao policiju.

Vatogasci na deponiji u Banjskom polju

Policija i vatrogasci pregledaće danas deponiju na Starom banjskom putu u istrazi nestanka Danke Ilić, saznaje "Blic".

Bager raskopava divlju deponiju na starom putu, policija blokirala prilaz.

Bonus video:

00:48

Policija pretražuje deponiju na starom Banjskom putu

(Espreso / Blic, Valentina Danilović/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.