OGLASILI SE STRUČNJACI NAKON SNIMKA IZ BEČA NA KOM JE NAVODNO DANKA (2): Sumnjaju da se desila JEDNA STVAR
Danka Ilić, Foto: Nenad Kostić, Facebook

detalji o snimku

OGLASILI SE STRUČNJACI NAKON SNIMKA IZ BEČA NA KOM JE NAVODNO DANKA (2): Sumnjaju da se desila JEDNA STVAR

Stevanovićeva napominje da je od trenutka kada je objavljen nestanak deteta sve sumnjivo i da ne postoji ništa što ne uliva potrebu da se proveri

Objavljeno: 19:59h

Direktorka Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja Ivana Stevanović izjavila je danas, povodom nestanka dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora, da činjenica da devojčica nije pronađena na teritoriji Srbije 7. dan od nestanka, budi sumnju da je ona prešla granicu.

Stevanovićeva je, povodom prijave državljanina Srbije koji živi u Beču da je na autobuskoj stanici u centru grada video, u pratnji dve žene, devojčicu, koja, navodno, liči na Danku, za agencije rekla da su sada u slučaj uključene i druge policije u Evropi i da je na svim graničnim prelazima i aerodromima žuta Interpolova poternica koja treba da pomogne u pronalasku devojčice.

Dodaje da bi najviše volela da devojčica bude pronađena u nekoj od zemalja koje se graniče sa Srbijom ili nekom drugom evropskom zemljom, ali da su svi scenariji otvoreni i da će istraga dati pravi odgovor.

"Želela bih da mi svi imamo malo više strpljenja i vere, to je izuzetno bitno da razumemo, jer je ovog trenutka prioritet da dođemo do Danke, da se ona pronađe. Kasnije će biti dovoljno vremena i za analize zašto se ona našla tu, gde je bila, tako da ne treba zloupotrebljavati ovo vreme sa lažnim i neproverenim informacijama zato što je policija u obavezi da proveri svaki trag", izjavila je ona.

Stevanovićeva napominje da je od trenutka kada je objavljen nestanak deteta sve sumnjivo i da ne postoji ništa što ne uliva potrebu da se proveri, što, dodaje ona, policija i radi kako na terenu, tako i operativnim radom, proverom mreža, telefona.

"Jedino što se ovde dešava drugačije jeste što je ovaj novi sistem 'Pronađi me' po prvi put stavljen u funkciju u Srbiji i nadamo se da će i on dati svoje određene rezultate. Policija je i pre stavljanja u funkciju ovog sistema radila. Pravi odgovori na pitanje, pogotovo kada imate organizovani kriminal, pitanje trgovine decom radi usvojenja, su trenuci dok se ne prijavi policiji i šta se dešava u tim trenucima", objasnila je Stevanovićeva.

Sistem 'Pronađi me'
Sistem "Pronađi me"foto: MUP Srbije

Istakla je da je u ovakvim slučajevima neophodno odmah informisati policiju, a ne preduzimati samostalno korake jer je svaki minut dragocen, pogotovo ako se mesto nestanka nalazi blizu državne granice.

Bonus video:

00:48

Policija pretražuje deponiju na starom Banjskom putu

(Espreso / Agencije / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.