VIĐENI SRBIN IZ BEČA OTKRIVA NAJNOVIJE DETALJE POTRAGE ZA DANKOM (2): Policija PONAVLJA da ovo NIKO NE SME DA RADI
Snimak na kojem je navodno Danka, Foto: KURIR/NENAD KOSTIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOT

dijaspora na nogama

VIĐENI SRBIN IZ BEČA OTKRIVA NAJNOVIJE DETALJE POTRAGE ZA DANKOM (2): Policija PONAVLJA da ovo NIKO NE SME DA RADI

Viđeni Srbin u Beču opomenuo je i sugrađane da po ovako osetljivom pitanju budu posebno obazrivi, uz ocenu da deca u tom uzrastu liče

Objavljeno: 21:17h

Predsednik Austrijskog saveza srpskog folklora (ASSF) Aleksandar Stanković i jedan od viđenijih ljudi u Beču u izjavi za Telegraf.rs komentarisao je goruću temu u zemlji - nestanak dvogodišnje devojčice iz Bora Dunje Ilić, navodno snimljene u toj velikoj srpskoj dijaspori.

Kako je rekao, situacija je vrlo potresla i srpski narod sa te strane granice, te da se priča samo o nestanku deteta.

"To je trenutno glavna tema", kazao je Stanković, dodajući da mnogi imaju svoje teorijie, kao i da možda neoprezno spekulišu o tome šta se zaista desilo.

Ističe da je ta tema dobila prostor i u austrijskim medijima.

"Neverovatno. Na našim društvenim mrežama (ASSF, prim. aut) ima oko deset hiljada ljudi. Vidim da je mnogo njih, 80, čak 90 odsto, objavilo vest o nestanku male Danke, na raznim jezicima. Mislim da taj pristup funkcionište", kazao nam je.

Kazao je i da snimak na kom se vidi devojčica - svetle puti i smeće kose, slične Dankinima - može biti varljiv, put u progrešnom smeru.

"Snimak je poprilično zamućen. Da čovek postavi desetoro dece s takvim zamućenim snimkom, identifikovaće devetoro. Ako postoji sumnja, pozvati nekoga. Objavljivanje takvih snimaka može da uznemiri javnost i da preusmeri istragu u besmislenom pravcu", istakao je svoj stav, navodeći da i policija upozorava na opasnost o paušalnih izjava.

"Policija ponavlja da zbog ugrožavanja istrage nije dobro dati izjave. Najbolje je obratiti se direktno policiji, ako neko misli da je prepoznao dete."

Poternica
Poternicafoto: PRINTSCREEN/INTERPOL

Opomenuo je i sugrađane da po ovako osetljivom pitanju budu posebno obazrivi, uz ocenu da deca u tom uzrastu liče.

Podsetimo, danas je sedmi dan potrage za devojčicom koja je nestala u utorak 26. marta, posle 13 sati. Snimak deteta koje podseća na nestalu Dunju nastao je 30. marta oko 20 sati na tramvajskoj stanici u centru Beča. Devojčica je viđena u prisustvu dve žene koje su razgovarale na rumunskom jeziku.

Bonus video:

(Espreso / Telegraf / Bojana Petrović / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.