MAJKA, OTAC I DRUGI ČLANOVI PORODICE NESTALE DANKE (2) U POLICIJI: Evo šta se sada dešava, ujaka ZADRŽALI 2 SATA
Danka Ilić, Foto: Nenad Kostić, Facebook

potraga

MAJKA, OTAC I DRUGI ČLANOVI PORODICE NESTALE DANKE (2) U POLICIJI: Evo šta se sada dešava, ujaka ZADRŽALI 2 SATA

U pitanju su razgovori na koje oni odlaze u svojstvu građana

Objavljeno: 20:00h

Majka, otac, ujak i drugi članovi porodice nestale Danke Ilić (2) za kojom policija traga već sedmi dan, i danas su u policiji kako bi odgovarali na pitanja za slučaj da imaju informacije koej bi mogle da pomognu tokom istrage.

U pitanju su razgovori na koje oni odlaze u svojstvu građana.

- U ovakvim situacijama je sasvim opravdano da roditelji, članovi porodice, prijatelji i druga lica sa kojima su bliski i koji su imali informacije o životnim okolnostima, budu u više navrata u policiji, jer mogu dati korisne informacije u cilju utvrđivanja motiva i razjašnjenja svi drugih okolnosti događaja - objašnjava izvor Telegrafa.

1 / 6 Foto: MUP Srbije

Ujak male Danke u policijskoj stanici zadržao se oko dva sata.

Podsetimo, roditelji i rodbina male Danke svakodnevno su u policiji od njenog nestanka i oglašavanja sistema "Pronađi me".

Tada je krenula potraga za devojčicom, a u sklopu nje je pregledan teren u krugu od 10 kilomenata, rašćišćeno je seno i sav otpad oko kuće ispred koje je nestala i pronađeni su podzemni tuneli koje su pregledali vatrogasci spasioci sa spasilačkim psom. Helikopteri su leteli iznad sela i na širem području oko njega kako bi snimili šta se nalazi u šumama oko njega, za slučaj da je tamo telo male Danke.

Danas je počela i pretraga divlje deponije u blizini sela, a nakon što je sklonjen otpad, bager je rastresao okolnu zemlju. Iako je u pitanju gruba pretraga, bager je, kako su javili reporteri Telegrafa sa lica mesta, bio fokusiran na jednu tačku.

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: SCREENSHOT / DRUSTVENE MREZE

U istragu o Dankinom nestanku uključila se i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem su dve Rumunke sa devojčicom koja podseća na Danku. Ambasada Srbije poziva sve koji u Austriji prepoznaju nestalu devojčicu da prijave policiji. U međuvremenu, Interpol je objavio međunarodnu potragu.

U pitanju je žuta potraga, odnosno potraga za nestalim licima. U ovom slučaju, podaci se mogu menjati na svakih sat vremena, odnosno mogu biti ažurirani.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf/Natalija Soraić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.