SRBIJA SE VRAĆA PRAVO U 15. VEK! Akademici, profesori i doktori nauka napisali PETICIJU PROTIV TEORIJE EVOLUCIJE!
Foto: Pixabay

ovo je skandalozno

SRBIJA SE VRAĆA PRAVO U 15. VEK! Akademici, profesori i doktori nauka napisali PETICIJU PROTIV TEORIJE EVOLUCIJE!

Grupa "intelektualaca" želi da se revidira potreba izučavanja teorije evolucije u školama u Srbiji
Objavljeno: 12:46h

Ona je za "Danas" rekla da je "oduševljena" ovom peticijom.

- Nisam aktivno učestvovala u sastavljanju ove petije, ali sam je sa zadovoljstvom potpisala i slažem se apsolutno sa svime što u njoj piše - rekla je ona, i dodala da "Darvinova teorija vređa vernike SPC", te da bi je zato trebalo ukinuti iz nastavnih programa.

Muamer Zukorlić predsednik Odobra za nauku, obrazovanje i tehnološki razvoj Skupštine Srbije (inače bivši muftija), rekao je za "Danas" da ""ne isključuje nijednu inicijativu".

foto: Filip Plavčić

- Iako nisam imao još prilike da se upoznam sa sadržajem peticije, ne bih unapred isključio njeno razmatranje na Odboru. Ja predsedavam telom ne jednog lica već kolektivnog i sve što stavim na dnevni red je predmet glasanja i argumentovane rasprave. Ono što prinicpijalno pre uvida u sadžaj peticije mogu da kažem, jeste da sam ja slobodouman čovek i da se zalažem za to da svako može da delegira svoje mišljenje i kroz nadležne institucije. Svaka isključivost je štetna - rekao je on.

Među potpisnicima inicijative su: doktor istorijskih nauka Veselin Đuretić, doktor medicisnkih nauka Nevenka Rončević, magistar hemijskih nauka Mihailo Ršumović, doktor tehničkih nauka Nikola Babin, diplomirani inženjer geologije Dušan Tošić, profesor biologije Vesna Manasijević, etnolog Mihal Gombar, advokat Dejan Kovačević, akademski vajar Miodrag Živković, akademski slikar Miodrag Jelić, doktori teoloških nauka Dragan Milin i Dimtrije Kalezić...

(Espreso.co.rs/Danas)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.