SRBIJA SE VRAĆA PRAVO U 15. VEK! Akademici, profesori i doktori nauka napisali PETICIJU PROTIV TEORIJE EVOLUCIJE!
Foto: Pixabay

ovo je skandalozno

SRBIJA SE VRAĆA PRAVO U 15. VEK! Akademici, profesori i doktori nauka napisali PETICIJU PROTIV TEORIJE EVOLUCIJE!

Grupa "intelektualaca" želi da se revidira potreba izučavanja teorije evolucije u školama u Srbiji
Objavljeno: 12:46h

Nezapamćen skandal u Srbiji: brojni akademici, profesori, pravnici, doktori nauka, umetnici, novinari i sveštenici potpisali su i Ministarstvu prosvete i univerzitetima dostavili peticiju protiv izučavanja teorije evolucije u školama, piše "Danas".

Ovaj papir potpisala su 52 akademika, naučna savetnika i profesora univerziteta, 61 doktor nauka, 5 magistara nauka, 50 lekara specijalista, 24 inženjera, 19 profesora srednjih škola, 14 filozofa, filologa i sociologa, 25 diplomiranih pravnika i ekonomista, 5 farmaceuta i hemičara, 5 umetnika, 5 novinara i 5 sveštenika.

U obrazloženju peticije, u koju je "Danas" imao uvid, piše da "kroz nastavu biologije teorija evolucije zauzuma sve tvrđe neodarvinističke dogmatske stavove".

foto: Twitter

- Globalisti i ateisti koji danas u svetu zauzumaju najuticajnije pozicije, iz ličnih i globalističkih razloga, afirmišu teoriju evolucije i finansiraju promotere ove teorije. Danas se u celom svetu javljaju brojni poznati i priznati naučnici, među kojima ima i značajan broj ateista, koju upozoravaju da je teorija evolucije hipoteza čiji su stavovi o nastanku sveta, života i čoveka naučno nedokazivi ili u suprotnosti sa naučnim činjenicama - piše u obrazloženju peticije.

Uz peticiju je zamoljeno da "institucije kojima je dostavljena ozbilljno razmotre činjenice navedene u objašnjenju peticije".

Podsetimo, u Srbiji se pre 13 godina desio sličan skandal, kad je ministarka prosvete Ljiljana Čolić objavila dekret o izostavljanju Darvinove teorije evolucije iz nastavnog plana i programa za biologiju za osmi razred osnovne škole (zbog čega je kasnije prestala da bude ministarka).

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.