VIKA, PA SPUŠTANJE SLUŠALICE: Pozvali smo izvršitelja da pitamo zašto je stan na Dorćolu prodao 70.000 evra ispod cene
Foto: espreso, FACEBOOK / NENAD BOTORIĆ

neko je malo nervozan

VIKA, PA SPUŠTANJE SLUŠALICE: Pozvali smo izvršitelja da pitamo zašto je stan na Dorćolu prodao 70.000 evra ispod cene

- Nakon što je postao izvršitelj, počeo je da zarađuje enormno na grbači naroda - trvdi Jakšić. Botorić nije želeo da daje izjave povodom ovog slučaja

Objavljeno: 13:33h
Milica Božinović

Jakšić je za naš portal naveo da je gospodin Botrić pre 5 godina bio ugostitelj i da nije jasno kako je odjednom postao izvršitelj.

foto: Printscreen/Adriamedia.tv

- Nakon što je postao izvršitelj, počeo je da zarađuje enormno na grbači naroda. Pod krivičnom je istragom i po zakonu treba da bude suspendovan dok se istraga ne završi, a ne da i dalje sprovodi krivična dela - objašanjava Jakšić

Mi smo od gospodina Botorića pokušali da saznamo da li se protiv njega zaista vodi krivični postupak, da li sme da proda stan bez da obavesti drugu stranu, odnosno porodicu Khawatami i da im ne dozvoli da plate dug, ali on nije bio raspoložen za razgovor!

foto: Facebook / Nenad Botorić

Na naše pitanje nije želeo da odgovori već je uzvratio vikom i uzvicima da je pitanje glupo i bezobrazno, a nakon toga spustio slušalicu!

Iz Komore javnih izvršitelja za Espreso.co.rs su rekli da je Komora upoznata sa slučajem porodice Khawatmi i da je po pritužbi punomoćnika dužnika, u toku postupak nadzora nad radom javnog izvršitelja Nenada Botorića. - Nakon izvršenog nadzora, podnosilac pritužbe biće pismeno obavešten od strane disciplinskog tužioca Komore javnih izvršitelja o ishodu izvršenog nadzora. Imajući u vidu napred navedeno, nismo u mogućnosti da pre izvršenog nadzora precizno odgovorimo na pitanje koje se odnosi na prodaju stana - navode oni i dodaju: - U vezi sa pitanjem da li javni izvršitelj može vršiti funkciju javnog izvršitelja, ako se protiv njega vodi krivični postupak, obaveštavamo Vas da su razlozi za razrešenje javnog izvršitelja propisani članom 487. Zakona o izvršenju i obezbeđenju, te samo pokretanje krivičnog postupka nije zakonski razlog za razrešenje. U određenim slučajevima i uz ispunjenje određenih uslova propisanih članom 492. Zakona o izvršenju i obezbeđenju, ministar pravde može udaljiti javnog izvršitelja sa dužnosti - objašanjavaju. Komora javnih izvršitelja kaže da će po okončanju nadzora vući dalje korake u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima.

Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju u medijima i na društvenim mrežama, budući da postoje indicije da je prilikom prodaje stana bilo kršenja zakona.

Zasad Botorić nije zakazao još jedno izvršenje, a porodica Khawatami čeka pravdu za koju se nada da će doći od suda.

Ipak, Prvi osnovni sud u Beogradu još uvek nije regovao na pritužbe advokata porodice Khawatami.

(M.B.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.