KO UBIJE ILI SILUJE DETE - DOŽIVOTNA! Otac Tijane Jurić pokrenuo zahtev koji je Srbija čekala!
Foto: Nemanja Pančić

INICIJATIVA

KO UBIJE ILI SILUJE DETE - DOŽIVOTNA! Otac Tijane Jurić pokrenuo zahtev koji je Srbija čekala!

Fondacija "Tijana Jurić" predala je predsednici Skupštine predlog za propisivanje kazne doživotnog zatvora za krivično delo teško ubistvo za ubice i silovatelje dece, nemoćnih lica i trudnih žena
Objavljeno:

Drugi su bili mišljenja da je ta kazna, humanija kazna od propisane, jer bi doživotni zatvor, u formi u kojoj je bilo zamišljeno njegovo propisivanje, mogao da bude zamenjen nekom vremenskom kaznom ili uslovnim otpustom nakon adekvatnog broja godina.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će konsultovati pravne stručnjake po pitanju predloga Fondacije Jurić, ali da ne može da obećava nešto što nije realno, jer pravni poredak mora da postoji.

foto: Beta / Miloš Miškov

- Iako to ljudima deluje kao potpuno normalno, ne smete da rušite pravni poredak. Morate da ostavite pravnom poretku da postoji u formi u kojoj je, a ne da se donose izmene zakona svake godine. Lično sam spreman, ali želim da vidim šta o tome misle stručnjaci - rekao je Vučić odgovarajcuhi na novinarsko pitanje.

Sa izuzetkom država nastalih na teritoriji bivše Jugoslavije (osim Slovenije), kao i Španije, Portugala i Norveške, sve ostale evropske države poznaju kaznu doživotnog zatvora, kao na primer Austrija, Finska, Francuska, Nemačka, Italija, Makedonija, Slovenija, Švajcarska i druge.

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.