"TALENAT" koji se u Srbiji prenosi s kolena na koleno: Roditelji uče decu DA KRADU!
Foto: Thinkstock

degradacija vrednosti!

"TALENAT" koji se u Srbiji prenosi s kolena na koleno: Roditelji uče decu DA KRADU!

U policiji kažu da ne postoji statistički podatak o broju ovakvih krađa, ali naglašavaju da takve pojave nisu beznačajne
Objavljeno: 22:21h

Kako kažu u odeljenju za maloletnički kriminal, kao po pravilu, očevi vode decu u džeparenja, krađu robe za preprodaju, ili obijanja stanova jer lako prođu kroz prozor, a majke u tipovanja, prosjačenja i prevare.

- Voditi bebu u krađu je najstariji trik. Uđu u kabinu sa detetom, poskidaju zujalice sa garderobe i slože je između sebe i deteta. Ako ih baš i otkriju, beba počne da vrišti i prođu samo sa opomenom – potvrđuje i Miroslav Jović, vlasnik firme za video nadzor, koja osigurava nekolicinu butika u centru grada.

foto: Facebook video printscreen

Izabela Avramović, porodični terapeut, smatra da je ovakvo ponašanje posledica nemaštine i degradacije vrednosti, ali upozorava da može ostaviti posledice na buduće ponašanje deteta.

- Po mom mišljenju, krivicu za ovakav slučaj snosi roditelj. On je taj koji je odgovoran, koji zna šta je dobro, a šta loše. Dete to ne zna, ono ne zna ni šta nije u redu, ni koje su moguće posledice. Majka ovde šalje detetu poruku da ono može da radi šta hoće, da može da uzima tuđe stvari bez dozvole. Ukoliko se taj obrazac nastavi, za očekivati je da dete nastavi sa lošim ponašanjem, a da plen postaje sve krupniji i krupniji - zaključuje Avramovićeva.

(Espreso / Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.