ZABORAVITE NA PROLEĆNE TEMPERATURE: Ovo je prognoza za Božić
Zima, Foto: Beta

zima stiže

ZABORAVITE NA PROLEĆNE TEMPERATURE: Ovo je prognoza za Božić

Кrajem dana i tokom noći uz osetan pad temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima severne, zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, pa se do jutra očekuje i mestimično formiranje manjeg snežnog pokrivača

Objavljeno:

U Srbiji će sutra biti oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće vetar ujutro i pre podne slab i umeren, na jugu Banata i jak istočni i jugoistočni, od sredine dana u skretanju na umeren i jak severozapadni. Jutarnja temperatura će se kretati od šest od 12 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko tri stepena, tokom dana u padu, pa će uveče biti u intervalu od nula do pet stepeni.

Кrajem dana i tokom noći uz osetan pad temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima severne, zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, pa se do jutra očekuje i mestimično formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Loše vreme, Kiša, Jesen, vetar
foto: Nenad Kostić

U Beogradu će biti oblačno, povremeno sa kišom. Vetar će ujutro i pre podne biti slab i umeren istočni i jugoistočni, posle podne u skretanju na severozapadni.Temperatura će biti bez većeg kolebanja od osam do 10 stepeni, a tokom noći će biti vetrovito uz umeren i jak severozapadni vetar, a u drugom delu noći uz osetan pad temperature kiša će preći u sneg, pa se do jutra u višim delovima grada očekuje formiranje manjeg snežnog pokrivača.

U Srbiji će u ponedeljak biti oblačno, hladno i vetrovito vreme, mestimično sa snegom, u većini krajeva uz stvaranje snežnog pokrivača, osim u Negotinskoj Кrajini.

Sneg, Zima, Vremenska prognoza
foto: Nenad Kostić

U utorak će u većini mesta biti ledeni dan, uz provejavanje slabog snega, pre podne i sredinom dana u Vojvodini, a posle podne i uveče i u ostalim predelima očekuje se prestanak padavina. Od srede će biti uglavnom suvo uz umerene i jake jutarnje mrazeve, a danju će biti umereno oblačno i hladno sa temperaturom malo iznad nula stepeni.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 7. januar 2024: Većina hronično obolelih ososba može očekivati uobičajene tegobe usled biometeorološke situacije. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Reumatski bolovi i nesanica su očekivani kao meteoropatske reakcije.

Bonus video:

06:10

VREMENSKA PROGNOZA METEOROLOGA SLOBODANA SOVILJA ZA NAREDNI PERIOD: Nakon stabilnog vremena tokom ovih 10 dana, STIŽE PROMENA

(Espreso/Beta/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.