PAZITE KAKO RUKUJETE PIROTEHNIKOM: Kazne i do 100 000 DINARA
Foto: Printscreen Instagram

Kazne

PAZITE KAKO RUKUJETE PIROTEHNIKOM: Kazne i do 100 000 DINARA

U poslednje tri godine počinjena čak 137 prekršaja paljenjem pirotehnike.

Objavljeno:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije upozorilo je da je nestručno rukovanje pirotehničkim proizvodima opasno i može dovesti do povreda i istaklo da je zakonom zabranjena prodaja pirotehničkih proizvoda licima mlađim od 18 godina.

"MUP je naveo da je tokom novogodišnjih i božićnih praznika u poslednje 3 godine počinjeno 137 prekršaja narušavanja javnog reda i mira paljenjem pirotehničkih proizvoda ili pucanjem. Upotreba pirotehničkih proizvoda kojim se narušava javni red i mir ili ugrožava sigurnost građana, zakonom je kažnjiva novčanom kaznom od 50.000 do 100.000 dinara" ističe MUP.

Petarde
foto: Printskrin/RTS

Kako je navedeno, u periodu od 2020-2022. godine povređene su 52 osobe zbog neadekvatne upotrebe pirotehničkih proizvoda, a 12 od njih je zadobilo teške telesne povrede.

Od 52 osobe povređene zbog neadekvatne upotrebe pirotehničkih sredstava u periodu od 2020-2022. godine, njih 11 su bili maloletnici, a 16 su bila deca, naglašava MUP.

Mnogi gradovi u Srbiji su pokrenuli i inicijativu da zabrane vatromete na proslavama.

Bonus video:

02:05

TVOJA PETARDA, MOJ ŽIVOT! Apel članova Animal Rescue Serbia: Nemojte bacati petarde, za praznike strada NEKOLIKO HILJADA ŽIVOTINJA

(Espreso/Rina/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.