BEOGRAD SE ODRIČE NOVOGODIŠNJEG VATROMETA: Šapić saopštio RAZLOG, a novac namenjen tome će biti uplaćen NJIMA
Foto: Mondo Uros Arsić

javljeno je

BEOGRAD SE ODRIČE NOVOGODIŠNJEG VATROMETA: Šapić saopštio RAZLOG, a novac namenjen tome će biti uplaćen NJIMA

Šapić je istakao da su novogodišnji i božićni praznici dovoljni da budemo dobro raspoloženi

Objavljeno:

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić najavio je da ove godine neće biti organizovanog novogodišnjeg vatrometa u Beogradu, te da će novac koji je namenjen za vatromet biti uplaćen društvima za zaštitu životinja. Kako je naveo, prestonica će se priključiti inicijativi koju su pokrenule organizacije za zaštitu životinja.

– Smatram da je ova inicijativa dobra i zato je Grad Beograd odlučio da se priključi gradovima u Srbiji koji su to već učinili poput Niša i Novog Sada. Novac koji je obezbeđen za novogodišnji vatromet uplatićemo organizacijama i društvima za zaštitu životinja. Svestan sam koliko u tom trenutku vatromet stvara veliku buku i koliko to uznemirava i plaši životinje. Svi koji imaju kućne ljubimce znaju koliko oni to teško preživljavaju. Ovo je dobar potez i u simboličkom smislu i zato se pridružujemo inicijativi da se uplati novac – rekao je on.

Šapić je istakao da su novogodišnji i božićni praznici dovoljni da budemo dobro raspoloženi, te da je to dobar trenutak da pokažemo solidarnost i empatiju prema životinjama.

– Nekoliko trenutaka u ponoć za životinje može da ima i dalekosežne posledice, zato samo zvanično odlučili da se Beograd priključi ovoj inicijativi – naveo je Šapić.

Bonus video: Dobrica Sibinović, rođak vlasnika doma u kom je buknuo požar i koji je učestvovao u spasavanju korisnika

02:17

Dobrica Sibinović, rođak vlasnika doma u kom je buknuo požar i koji je učestvovao u spasavanju korisnika

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.