GRAD NOVI SAD NEĆE ORGANIZOVATI VATROMET ZA OVE PRAZNIKE: Gradonačelnik Đurić otkriva koji su razlozi ovakve odluke
Vatromet / Ilustracija, Foto: Profimedia

NOVI SAD

GRAD NOVI SAD NEĆE ORGANIZOVATI VATROMET ZA OVE PRAZNIKE: Gradonačelnik Đurić otkriva koji su razlozi ovakve odluke

Novi Sad nastavlja sa Dočekom, jedinstvenom umetničkom proslavom

Objavljeno:

Grad Novi Sad dočekaće Novu godinu i Srpsku novu godinu bez vatrometa, potvrdio je gradonačelnik Milan Đurić za Dnevnik. On je naglasio da Grad neće organizovati vatromet, a jedan od razloga je dobijanje nagrade Unesko i prisustvo Mreži kreativnih gradova sveta.

U 2024. godinu Novosađani će ući uz jedinstveni doček, a Đurić ističe da je još pre šest godina, 2017. godine, Grad Novi Sad odlučio da tokom proslave Srpske nove godine ne bude vatrometa, a od ove godine i po gregorijanskom kalendaru.

-Novi Sad nastavlja sa Dočekom, jedinstvenom umetničkom proslavom dve Nove godine u Evropi da iznova postavlja nove standarde.Srpska Atina bila je prvi grad u državi koji je za Srpsku novu godinu, 13. januara 2017. godine, ukinuo tradicionalni vatromet. Po dobijanju još jednog prestižnog priznanja, Unesko kreativni grad u kategoriji novih i digitalnih medija, Novi Sad se opredelio i da 31. decembra 2023. ponoć dočeka bez vatrometa.

Uz svetlosne instalacije na Tesla svetlosnoj galeriji i svetlosnim specijalnim efektima i materijalima koji su biorazgradivi i ovogodišnji Doček će opravdati svoj evropski imidž grada kulture- rekao je prvi čovek Grada.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.